*Va învia Jon Snow? Va reuşi Sansa Stark să scape de urmăritorii ei, cu ajutorul lui Theon Greyjoy? Va reuşi Arya să îşi recapete vederea şi să devină asemeni celor care o antrenează? Cum se va descurca Daenerys Targaryen capturată de un nou Khal? Cum vor reuşi Tyrion şi Lordul Varys să ţină Meeren-ul în siguranţă? 
La toate aceste întrebări, promite să răspundă al şaselea sezon din Game of Thrones, care a avut premiera duminica trecută, pe 24 aprilie, în ciuda faptului că George R.R. Martin nu a terminat de scris al şaselea volum. Am vizionat şi eu primul episod al noii serii şi vă spun că, dacă v-aţi gândit să aşteptaţi apariţia întregului sezon, nu ştiţi ce pierdeţi.

Jon Snow, în prim-plan

Chiar dacă la finalul sezonului al cincilea, Jon Snow moare, ucis de membrii Rondului de Noapte care îi juraseră credinţă, tot el este pionul principal din startul noului sezon. Primul episod începe cu Jon Snow, care zace într-o baltă de sânge, şi cu Ser Davos, care îl descoperă şi, împreună cu câţiva membri ai Rondului de Noapte loiali Lordului Comandant Snow, decide să îi răzbune moartea. Numai că nimic nu e chiar atât de simplu pe cât pare, iar patru războinici, un lup străvechi şi Femeia în Roşu nu pot ţine singuri piept unei garnizoane de războinici căliţi.
Cine va veni în ajutorul lor? Rămâne să vă uitaţi şi să descoperiţi.

Sansa Stark, în fuga către Nordul protejat de Jon Snow

Neştiind că fratele vitreg a murit, Sansa Stark încearcă să scape către Zid alături de Theon Greyjoy, cunoscut în ultimul sezon ca Reek (duhoare), după ce a fost torturat şi schingiuit de Ramsay Bolton, fiul bastard al Lordului Bolton. Cei doi trec peste o apă îngheţată, încercând să scape de dulăii casei Bolton, numai că sunt prinşi şi înconjuraţi de cei câţiva soldaţi trimişi să îi captureze. Dacă vor reuşi sau nu să scape, veţi vedea în primul episod, asta dacă nu l-aţi văzut deja.

Arya, pe drumul spre maturizare

Oarbă, murdară şi cu ochii sticloşi, Arya Stark ne este arătată cerşind la un colţ de stradă, aşteptând mila celor care trec. Numai că, nici în cazul ei, lucrurile nu sunt ceea ce par. Orbirea pare să facă parte din antrenamentul ei, chiar dacă este şi o pedeapsă pentru folosirea chipurilor fără acordul lui Jacqen H’gar. Va reuşi mezina familiei Stark să treacă peste încercările care îi vor fi scoase în faţă în continuare?

Cele şapte regate, pregătite de război?

După ce armata lordului Bolton a măcelărit-o pe cea a lui Stanis Baratheon, unul dintre pretendenţii la Tronul de Fier, iar Myrcella, fiica lui Cersei şi Jaime Lannister a fost ucisă de cei din Dorne, cele şapte regate din Westeros par să stea pe un butoi de pulbere, gata să explodeze în orice moment. Casa Bolton este conştientă de pericolul constituit de oştirile Lannisterilor, în timp ce trădătorii din Dorne vor un război cu cei din Debarcaderul Regelui, pentru a răzbuna moartea lui Oberyn Martell, prinţul dornishean căzut în luptă, pentru salvarea vieţii lui Tyrion. În acest timp, Winterfell-ul pare cel mai puternic pion, iar Lordul Bolton este conştient că fără Sansa Stark alături, Nordul nu i se va alătura niciodată împotriva Lannisterilor. Toate astea în timp ce Daenerys Targaryen îşi plănuieşte revenirea pe Tronul de Fier, pe care îl consideră moştenirea sa, iar Umblătorii Albi încep să îşi facă simţită prezenţa dincolo de Zid.

Ce se întâmplă cu mama dragonilor

Daenerys Targaryen, cea născută din Furtună, cea Nearsă, mama dragonilor, Khaleesi a poporului Dothraki, Adevărata Regină a Andalilor, a Rhoynarilor şi a primilor oameni şi regina celor şapte regate, este, poate, unul dintre cele mai complexe personaje ale întregii serii. De o frumuseţe răpitoare, ultima membră a familiei Targaryen vrea să se reîntoarcă pe tronul de fier, însă ştie că pentru asta nu îi vor ajunge doar cei trei dragoni pe care îi are, ci va avea nevoie şi de o armată consistentă. După ce dothraki-ii fostului soţ, Khal Drogo, i-au întors spatele, iar cei din Meeren o vor moartă, Daenerys nu se mai poate baza decât pe Nepătaţi, loiali, însă puţin. Iar acum a mai şi căzut pradă unui alt trib de Dothraki, conduşi de Khal Moro. Va reveni ea pe tronul Meeren-ului, reuşind să îşi continuie drumul către Tronul de Fier?
Primul episod al sezonului şase din Game of Thrones este unul al întrebărilor fără răspuns, însă totul se va clarifica, probabil, în următoarele episoade. Din nefericire, situaţia de la startul sezonului cinci, când au fost lansate cinci episoade în aceeaşi zi nu se va mai repeta, dat fiind că producătorii au anunţat că presa nu va mai primi nici un episod în avans.