12439554_947548455326914_7944236852914259558_nWeekend-ul ăsta, în Galaţi, a avut loc o „acţiune umanitară”, menită să le facă o bucurie oamenilor străzii. Practic, tot ce trebuia să faci era să îmbraci un copac şi un om al străzii se putea bucura de acea haină. Pentru cei care sunt din Galaţi şi cunosc oraşul, e suficient să spun că acţiunea a fost din start gândită prost pentru că a fost organizată doar la VIP şi la Păpădie, în timp ce boschetarii şi, în general, ăia care nu au ce mânca, n-au cu ce se îmbrăca şi n-au unde dormi, iar singura lor sursă de încălzire e o sticlă de Săniuţa, stau, cu precădere, în cartierele mărginaşe ale Galaţiului. Se va duce cineva cu hainele la ei? La toţi? Sau e doar pentru nişte poze cu nişte homleşi?

Pentru cei care nu sunt din Galaţi, e de ştiut că zonele VIP şi Păpădie sunt într-o zonă oarecum centrală a oraşului, curăţică cât de cât (cacofonie! Aşa, şi?) şi cu mai puţini boschetari decât Micro 13B, Micro 39C, Bădălan, Micro 21, Port sau alte cartiere mărginaşe. Dar, nah, nu se duceau amatorii de acţiuni caritabile până pe centură să îmbrace un copăcel, că nu e fancy.

A donat şi o tanti de la Tudor Vladimirescu

Bă, îţi dai seama că lumea de pe facebook e amatoare de cât mai multe ice-bucket-challengeuri atunci când vezi că pentru un astfel de eveniment, promovat masiv, a venit să doneze şi o tanti de la Tudor Vladimirescu, o comună de la vreo 40 de km de Galaţi, împreună cu odraslele ei, ca ăia mici să înveţe valoarea unui dar din inimă. Puşca mea, la Tudor nu sunt ţărani care nu au cu ce se îmbrăca sau ce să mănânce? Ori, pentru că acţiunea nu se desfăşoară acolo, nu are farmec?

Hoţii au lovit şi aici

Ce să vezi, nimic de mirare. La câteva ore după ce darnicii gălăţeni au venit cu sacoşe pentru această campanie de donare şi le-au lăsat la statuia de la VIP (parcă era vorba că trebuiau îmbrăcaţi copacii), au trecut pe acolo şi nişte… dornici de haine moca. Aşa că dă-i cu răscoleala printre sacoşe, ia ce trebuie şi fugi! A venit şi poliţia, dar ce să le facă? Au făcut trecătorii nişte poze şi cam atât. Bună campanie! Noroc că şi-a atins organizatoarea scopul. Celebritate instant! Iar evenimentul a fost preluat de toţi care vor să fie faimoşi, fie ei şi politicieni. Spre exemplu. TSD Constanţa. Eh, lasă, ăştia-n roşu mereu au dat câte o găleată de ceva. O haină în plus nu strică!

Deci, legăm nişte haine de copac, ne facem poze şi ne chemăm caritabili, sau ne ducem cu sacul la homleşii care chiar au nevoie de aşa ceva? Nu de alta, dar măcar să ne lăudăm cu ceva calumea.