De ceva săptămâni, news feedul de pe facebook este inundat nu de poze cu Bianca Drăgușanu și noile ei petice, nu de vreo altă panaramă cu alias de Hollywood și nu de vreo chestie utilă cu adevărat. Este inundat de scrisorile “tinerilor curajoși” către Victor Ponta, actualmente prim-ministru al României, viitor candidat la președinția României și dușman declarat al actualului președinte, dar și al tuturor lucrurilor care par să aibă un pic de logică.

Ei bine, acest articol nu este o scrisoare pentru dumneavoastră, dle Victor Ponta. Nu are rost să vă obosiți aghiotanții, pentru a o citi, comenta și apoi desființa, pe motiv că sunt băsist. Nu sunt! Nici băsist, nici pontist, nici iohanist. Sunt român! Trăiesc în România de aproape 25 de ani, dar am avut placerea de a vizita și alte țări, de a vedea ce înseamnă civilizația, ce înseamnă o guvernare exactă și în interesul populației. Și ce propuneți dumneavoastră, încă de când ați fost instalat pe acel scaun, pe spatele căruia scrie “Prim-Ministru” nu poate fi numit nici măcar o pietricică de pe câmpiile occidentului.

Domnule Victor Ponta, eu sunt un român care va merge la vot. Voi vota cu dumneavoastră? Cu siguranță, NU! Faptul că am coloană vertebrală nu îmi permite să votez cu un om care este atât de arogant încât crede cu tărie în faptul că va intra în al doilea tur de scrutin, fără nici un pic de efort. Nu pot vota pentru un om care, în loc să își dea silința să evidențieze lucrurile bune pe care ar dori să le facă, face tot posibilul să scoată în evidență părțile negative ale adversarilor. Înțeleg că dumneavoastră nu vă pricepeți la campanii politice, dar aveți o armată de consilieri pe lângă dumneavoastră! Ori sunt la fel de incompetenți? Dacă răspunsul la această întrebare este DA, atunci aveți și o ultimă variantă. Mergeți la mentorul dumneavoastră, Ion Iliescu, să vă dea lecții electorale. Altminteri, veți fi recunoscut doar ca un candidat la președintie care s-a făcut de râs în fiecare apariție în fața poporului și în fața partenerilor economici pe care România îi are.

ponta-cauta-reducerea-casAți spus că poporul român și economia țării trebuie să îmbrățișeze noi orizonturi și să se îndrepte spre Asia (mai exact, China) și Africa. Ei bine, dacă ajungem să mergem să muncim într-o țară din care oamenii vin ca forță de muncă ieftină, atunci am ajuns foarte rău. Credeți că africanii vă vor da dumneavoastră diamantele lor sângerii? Sau că asiaticii vor împărți orezul cu noi, orez pe care îl vom mânca și noi cu bețișoare, ca viitorii noștri frați?

Însă, dintr-un punct de vedere minuscul, meritați un dram de respect. Pentru că dumneavoastră faceți exact ce vrea poporul român. Știți exact care sunt slăbiciunile acestui popor slab educat, ușor de manipulat și mult prea ușor de persuadat. Dacă gloata vrea sânge, dumneavoastră asta îi oferiți. Populația educată a României este din ce în ce mai puțină, și majoritatea alege să emigreze. Astfel, în țară rămân cei pe care îi puteți convinge să vă dea acele 51 de procente la prezidențiale. Și îi puteți convinge extrem de usor, mărindu-le o pensie și dându-le o găleată cu zahăr, ulei și făină. În mintea lor îngustă va râmăne ideea “Ponta ne-a dat, Ponta ne va da!”.

Pentru că așa este românul! Românul este cel care, la inundații, stă în cârciumă și se uită la jandarmi cum construiesc diguri cu saci de nisip. Romanul este cel care preferă să moară fericit, cu un pahar de vin în mână și mort de beat, decât să pună mână să își ocrotească avuțiile. Statul trebuie să îi dea, asta consideră românul! Pentru că a văzut el că în alte țări, statul oferă! Și dumneavoastră știți exact asta, ceea ce vă permite să profitați la maximum, mai mult decât orice alt adversar politic.

Trăiesc în Romania de aproape 25 de ani și aș vrea să spun că sunt mândru de țara mea. Ei bine, sunt, dar doar de țară. De faptul că avem munți, că avem mare, că avem tot ce și-ar putea dori o țară europeană. Însă nu sunt deloc mândru de oamenii care trăiesc țn țara mea, și cu atât mai puțin de cei care o conduc! România ar putea fi unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața economică a Europei, dacă nu a lumii. Însă, prin firea sa, românul ar face orice doar pentru a câștiga, fără nici o investiție.

Pentru că încă sunt în România, voi merge la vot. Înainte să fac asta, însă, voi pune în balanță tot ceea ce gândește fiecare candidat. Pentru că, cel puțin din punctul meu de vedere, toți candidații vor același lucru. Vor o șansă să sugă și mai mult dintr-o țară slăbita din toate punctele de vedere. Toți candidații reprezintă un grup de țânțari extra-îngrășați, care abia așteaptă să mai tragă puțin din cel pe care l-au ciuruit nopți la rand. Și, din păcate, dumneavoastră sunteți țânțarul cel mai rezistent!

victor_pontapresalocala_65965400_65527400“Dacă voi ajunge președinte, voi fi de acord cu micșorarea atribuțiilor președintelui prin Constitutie!”. Dumneavoastră ați spus asta! Tot dumneavoastră ați dat, însă, aproape 200 de ordonanțe de urgență într-un timp foarte scurt, așa că de ce am crede că nu veți da încă una? Și apoi încă una? Dacă dumneavoastra veți ajunge președintele României, îi sfătuiesc și îi voi sfătui și mai vocal atunci pe toți tinerii care își doresc să faca cevă din viața lor să plece din țară. Dumneavoastră ați fost de acord să le acordați bugetarilor dreptul atât la pensie, cât și la salariu. Ei bine, ce șansă am eu, un tânăr de aproape 25 de ani, să mă angajez într-o poziție în care există deja un om care muncește acolo de 45 de ani, și care mai poate munci până când moare?

Dar, vă înțeleg. Aș vrea să spun că nu e așa, dar vă înțeleg! Populația votantă a României este constituită, în mare parte, din pensionari, așa că este normal ca lor să le oferțti foarte multe. Tinerii sunt masa care, uneori, gândește, și care nu trebuie lăsată să schimbe ceva. Așa că ei trebuie descurajați din a merge la vot! Dacă vreți să îi opriți total din asta, rămâne doar să legalizați prostitutia și drogurile ușoare. Vă asigur că nu veți vedea mai mult de 5% dintre ei la urne!

Domnule Victor Ponta, aceasta nu era menită să fie o scrisoare pentru dumneavoastră, însă tocmai asta a devenit. Trebuia să fie o scrisoare menită celor care vor merge la vot și celor care se întreabă dacă are rost să meargă la vot. Singurul rost al votului este să nu ieșiți dumneavoastră președinte. Pentru că dumneavoastră ați fi singura schimbare în această țară. însă nu în bine! Așa că mai bine mergem toți la vot și nu vă votăm pe dumneavoastră! Șansele sunt mici, însă, pentru că și eu sunt sigur, așa cum sunteți și dumneavoastră, că veți intra în turul II fără probleme și apoi veți reuși să câștigați scaunul atât de mult dorit.

Domnule Victor Ponta, sunt 3 ani de când apartin blogosferei. însă niciodată nu m-aș fi gândit și nici nu aș fi reușit să creez un personaj mai perfect și mai malefic decât dumneavoastră! Sunteți un Sauron al României! Un Darth Vader fără mască! Dumneavoastră sunteți exact lucrul de care are nevoie România! Sunteți exact ceea ce așteaptă românii de 25 de ani! Dumneaavoastră reprezentați întoarcerea la comunism, momentan mascat în democrație! Dumneavoastra reprezentați îngrădirea dreptului la libera exprimare, punerea pumnului în gura presei cu adevărat independente și întoarcerea la cozi interminabile. Pentru toate aceste lucruri, eu nu vă voi vota! Dar voi merge la vot!

Reclame