stop-chicken-160l5feSurpriză pe trotuarele din Galați . Doi controlori ai Transurb Galați au încercat să amendeze doi tineri pe motiv că nu aveau bilete de pietoni . Stupefiați , tinerii au încercat să le explice controlorilor că ceea ce doresc dânșii este o aberație, dar controlorii nu s-au lasat înduplecați .

După mai multe minute de discuție , tinerii au reușit să scape fără amendă, însă data viitoare nu vor mai fi la fel de norocoși , dat fiind că acesta este un proiect real , care urmează să intre în legalitate începând cu 1 februarie 2014. Carevasăzică , aceasta a fost doar încălzirea !

” Biletele pentru pietoni vor deveni o necesitate, pentru că astfel vom reuși să fluidizăm traficul pietonal în orașul nostru . Avem încredere că ieșenii vor înțelege și vor susține inițiativa noastră . Orice pieton prins fără bilet sau abonament pietonal va fi dat , de urgență , jos de pe trotuar și amendat cu suma de 500 RON . În primele săptămâni de la introducerea biletelor și abonamentelor pietonale , controlorii vor fi însoțiți de un echipaj al Politiei Comunitare, pentru a evita , astfel , iscarea unor conflicte între pietoni și cei care le vor cere biletele la control ! ” , a declarat purtătorul de cuvânt al Transurb Galați , Adrian Mihai .

Totuși , oamenii nu sunt atât de fericiți precum cred conducătorii societății de transport în comun . ” E o aberație, o rușine. Am ajuns să plătim pentru mersul pe trotuar . O să ajungem sa ni se ceara bilete si pentru dreptul de a flatula pe stradă . Mai bine stăm în casă și ne ținem , până explodăm . ” , a declarat Radu Sighinău , un simplu gălățean . Dar, dacă tot suferim , măcar să râdem . ” O să stăm cu ochii în patru după controlori , și când îi vedem  , coborâm de pe trotuar . Și o să îi mai luam și la mișto . Și pe ei , și pe alde cap-de-cretă care vor umbla cu ei .” , a declarat un alt cetățean , râzând. Acesta a dorit să își păstreze anonimatul, de teama capurilor de cretă mai sus menționate .

Cu zâmbete sau nu , pregătiți-vă să vă cumpărați bilete pietonale . Proiectul va prinde , cu siguranță, și în alte orașe .

Atenție : Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare .

Anunțuri