M-am abținut pe tema asta până acum, dar am decis să revin în lumea blogging-ului cu un subiect intens dezbătut de alții înaintea mea. De fapt, cu două subiecte. O să încep cu problema din ce în ce mai apăsătoare a câinilor maidanezi și voi încheia cu Roșia Montană și ale sale răsturnări de situație.

Deci, începând cu începutul, maidanezii au devenit unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimii ani pe piața opiniei din Românica noastră cea dragă. Încă de când un copilaș a fost sfâșiat de o haită de câini, țara noastră, și ai ei comentatori de meserie, a fost împărțită în două tabere. De o parte a baricadei stau susținătorii febrili ai patrupedelor, cei care ar fi în stare să se lege de calea ferată ca în desenele animate și să țină în dinți o pancartă pe care să scrie “Nu Eutanasierii”, în timp ce pe partea cealaltă stau ceilalți, criminalii, ucigașii, insensibilii, cei care vor să curețe orașele patriei de lătrătorii neamului. Vreau să se înțeleagă de la început că eu nu sunt de acord nici cu eutanasierea, nici cu lăsarea pe străzi a câinilor, ca să aibă babele din blocurile comuniste ce să hrănească.

07caini1

Nu sunt de acord cu eutanasierea, pentru că o consider crimă. Chiar dacă animalul e doar animal, are și el suflet, are conștiință și, de multe ori, nu acționează doar din instinct. La urma urmei, și noi suntem animale. Iar cei care spun că avem, în plus față de restul animalelor, darul vorbirii și mersul pe două picioare, plus rațiunea, evident se înșeala. Rațiune au și păsările, au și gândacii. Nu la același nivel cu omul, dar o au. De asemenea, nu sunt de acord cu eutanasierea, pentru că ar semăna prea mult cu holocaustul lui Hitler, ăla din anii ’40. Plus că nu îi poți omorî niciodată pe toți. Ca o glumă. Morbidă, ce e drept! Dar nu sunt de acord nici cu lăsarea animalelor în stradă. În primul rând, dacă îi sterilizăm, nu ne oferă nimeni garanția că nu vor mai avea loc atacuri. Acestea vor mai avea loc, pentru că patrupedele care latră se trag din lupi, ceea ce înseamnă că în codul lor genetic le este scris să se adune în haite. Iar unde sunt mulți, puterea crește. Asta o știm de pe vremea lui Moș Ion Roată! Cea mai bună soluție ar fi construirea unor adăposturi imense, în care toți câinii străzii să fie duși și îngrijiți. Iar cine îi iubește cu adevărat, poate să îi ia acasă, să îi îngrijească, să îi hrănească, să îi spele și să îi scoată la plimbare. Astfel, nu vom mai vedea bătrâni cu oala de tocăniță, strângând 20 de câini în jurul unui copac aflat în centrul unui parc din centrul orașului. Zic! Oameni buni, viețile umane sunt mult mai importante decât câinii, chiar dacă nu le doresc moartea. Dar încetați cu prostiile de genul “mai degrabă hrănesc un câine, decât sa iubesc un om”, cu care umpleți facebook-ul zi de zi.  Atât am avut de spus despre câini.

Să trec la Roșia Montană, zic. Am urmărit cu interes fiecare zi din protestul oamenilor care se află în Piața Universității din București. Oamenii ăia lupta pentru o cauză, lupta pentru sănătatea noastră, a tuturor, iar noi îi luăm la mișto pe facebook, încercând să îl copiem pe Mircea Badea, cel care a lins locul în care a scuipat. Dacă nu știți la ce mă refer, vă spun că acum ceva timp, omul care moderează emisiunea “în gura presei”, la care se uita el și maică-sa, i-a făcut ipocriți pe oamenii care protestează împotriva exploatării cu cianură a zăcămintelor de la Roșia Montană. „Istericala cred că e pe bani (…) Roşia Montana (Gold Corporation- n.red) a băgat foarte mulţi bani în propagandă, e adevărat, dar s-au băgat foarte mulţi bani şi în propaganda anti. Acesta e un adevăr incontestabil. Dacă voi fi pus în faţa instanţei care să-mi ceară să dovedesc adevărul spuselor mele, e foarte uşor de dovedit. E un adevăr pe care cineva zdravăn la cap n-ar îndrăzni să-l nege. ONG-urile care sunt anti-Roşia Montana sunt pe bani anti-Roşia Montana.

Mă deranjează agresivitatea înfioratoare a aşa-zişilor ecologisti la adresa celor care, pur şi simplu nu se inflamează (…) daca refuzi să te dai cu curul de pământ şi să te isterizezi (…) înseamnă că eşti plătit, că eşti vândut, pentru că s-a stabilit de către hipsteri că ăla care îşi smulge părul din cap şi se dă cu curul de pământ, ăla e cu dreptatea, cu adevărul, cu binele pământului. Aici am o mare problemă – pentru că tu eşti atât de agresiv dintr-o dată, poate că tu eşti ăla plătit (…) Dacă eşti atât de grăbit să acuzi, poate că tu eşti ăla plătit. Să nu ne lăsăm purtaţi de sinceritatea imaculată a acestor conştiinţe curate. Roşia Montana e de mulţi ani, ai descoperit acum Roşia Montana, papagalule? (…) Acum au descoperit şi ei subiectul, până acum au stat în budele din Centrul Vechi, inundaţi în alcool (…) ăştia din Bucureşti care o ard cool prin cluburi şi prin budele din Centrul Vechi, care mai lasă un pic sticlă şi zic ‘dom’ne, stai puţin…natura’.

Durere mare, băi nene. Asta cu Roșia Montana e o treabă interesantă, având în vedere că acum câțiva ani s-a vândut acea zona din minunata noastră patrie. Fără acte, dar cu bani mulți. Bani pe care domnul prim ministru nu îi mai rambursează, având în vedere că nu a semnat el actele. Ce m-a deranjat mai mult a fost ipocrizia de care a dat dovada domnul sus numit (Badea, nu Ponta), având în vedere faptul că la câteva zile după declarația în care a dat de pământ cu acei protestatari care susțineau că vor “Natură, nu cianură”, și-a schimbat părerea și a spus: „Sunt cumva extenuat din punct de vedere psihic pentru că, cetăţeneşte vorbind, am tot aşteptat să se trezească conştiinţa civică la un număr cât de cât important de cetăţeni, în legătură cu anumite subiecte de interes major. (…) În acest moment putem vorbi de o reacţie viguroasă a cetăţenilor României”.

Iar asta nu ar fi fost nimic, pentru că un român, fie el și unul celebru precum Mircea Badea, rar poate schimba părerea unui popor. Dar, am mai văzut și că un grup de locuitori din Roșia Montană s-au baricadat în una din minele din localitate și susțin aprobarea proiectului de exploatare a zăcămintelor. Ce mai contează poluarea, dacă are omul un loc de muncă? Dacă aș fi trăit în altă țară, aș fi fost surprins de această acțiune a celor de la Roșia Montană. Dar, pentru că trăim în România, ce ne mai poate surprinde?

1378061730-romanians-protest-in-london-against-rosia-montana-cyanide-gold-mine_2557663

Atenție: Acest articol nu este scris pentru a impresiona pe cineva. Acest articol este dreptul meu la opinie. Bună sau rea, este părerea mea despre cele două subiecte. Vă anunț de la început că feedback-ul care conține injurii va fi ignorat din start, așa că vă rog să fiți atenți când vă alegeți cuvintele în ceea ce privește comentariile. Dacă vreți să comentați, bineînțeles.

Reclame