jurnalistS-a terminat, după încă un examen de Bacalaureat dezastruos, dar mai puțin dezastruos ca anul trecut, și prima sesiune de admitere la facultate a verii. Și, ca după orice examen scris, au apărut și o  multitudine de perle. De această dată, o să îi țintesc pe candidații de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, care au arătat că se încadrează perfect în categoria de viitori angajați ai emisiunilor de la ora 17:00, respectiv 17:45. Iată…bâlbele lor:

♦ Trebuie să priveşti măcar o dată pentru a te simţii atras şi cu siguranţă vei ţine minte programul şi ora pentru a fii pe fiecare zi, în afară de weekend unde poţi privii orice în acea oră şi jumătate în care aflii cât mai multe lucruri din cât mai multe domenii ce te interesau, în faţa televizorului.

♦ Setea de cunoştinţe vă va ţine legaţi de ecranele televizoarelor până în momentul în care oboseala nu va mai putea fi stăpânită.

♦ Această emisiune este de gen comedie şi nu este nimic legat de ea, care te-ar putea întrista.

♦ Datorită ştirilor ne putem informa despre situaţia atmosferică.

♦ Cu ajutorul ştirilor putem fi informaţi despre tot ce înseamnă informaţie.

♦ Dorinţa de a informa şi profesionalismul, apare odată cu dezbaterea unei teme cotidiene, plăcute precum cea culturală, a artelor.

♦ Cred că sunt doar nişte statistici majoritare.

♦ Engleza învăţată la noi în ţară este mai slabă decât cea vorbită în alte state.

♦ Mediul online e foarte răspândit.

♦ Nu avea mâncare sau apă, decât un cuţit.

♦ Majoritatea persoanelor, care o privesc sunt tineri, deoarece este o emisiune de divertisment.

♦ Unii telespectatori se simt jigniţi, ceea ce scade ratingul, cu toate acestea este cea mai urmărită.

♦ Fiind o emisiune despre întreaga Românie, cu tot ce cuprinde ea, de la munţi până la ape, de la altitudini ale munţilor la adâncimi ale apelor.

♦ Doresc să urmărim această emisiune pentru că are doar trei episoade. Acesta, fiind ultimul episod al ediţiei.

♦ În concluzie, această eminsiune este una fără aspecte negative, cu influenţe pozitive asupra copiilor dar şi adulţilor. O eminsiune benefică pentru toţi.

♦ Emisiunea de televiziune preferată depăşeşte pragul material, devenind în timp, parte din viaţa noastră.

♦ Aceasta are şi un caracter ficţional, asta pentru cei mici, emisiunea fiind destinată tuturor telespectatorilor.

♦ În general, cei care privesc la televizor şi sunt pasionaţi de acest lucru îşi conturează cariera.

♦ Majoritatea dintre noi, au un model în viaţă care e vedetă, iar prin această ocazie putem afla mai multe despre ea şi modul cum gândeşte.

♦ Într-adevăr fetele care participă [la emisiunea „Te pui cu blondele” – n.r.] au o ţinută obligatorie şi sunt inadegvat îmbrăcate pentru ceea ce vor să arate.

♦ Ceea ce ne înconjoară, fie că acceptăm, fie că respingem, este ceea ce gradual ne suplimentează devenirea.

♦ Emisiunea e la o oră destul de târzie, în comparaţie cu orice altă emisiune ce se difuzează la acea oră.

♦ Principiul discriminării, interzis în totalitate de Constituţia României se poate ţine astfel în frâu cu mai multă stabilitate.

♦ Cu toţii suntem identici până la un anumit punct, iar dacă luăm fiecare persoană în parte, realizăm că poate fi criticată pentru pasiunile diferite.

♦ Un alt motiv pentru care urmăresc cu regularitate această emisiune şi v-o recomand este aventura, eu fiind o persoană căreia îi place să se rişte pentru ea la final, să obţină un bagaj de informaţii.

♦ Emisiunea mea preferată are o caracterizare succintă, banală, aş insista. Nici numele nu are conotaţii excepţionale şi sugerează pe cât posibil, pentru oamenii citiţi, adevărata sa natură. “Acces Direct” este numele ei şi te poate învăţa atâtea, întrucât, o emisiune trebuie să conţină o morală bine definită, nu doar informaţii comerciale.

♦ Emisiunea e cenzurată, astfel încât limbajul inadecvat este mascat. Din această cauză o puteţi urmării împreună cu fraţii voştrii mai mici.

♦ Putem trage ponoase din păţaniile lor.

♦ Datorită acestei emisiuni am aflat lucruri, care mi-au fost de folos pe plan profesional. Am aflat cum este creat un instrument muzical, ce lovituri îi pot afecta sunetul şi lemnul.

♦ Emisiunea e gândită să acopere toate categoriile de vârstă şi, chiar dacă are triunghi, se pot uita şi cei slabi de înger.

♦ Recomand această emisiune, dat fiind faptul că întruneşte o multitudine interactivă şi pertinentă de topici.

♦ În acest reality show putem regăsii toate elementele necesare pentru a fi suficient de captivanţi.

♦ Spre exemplu, noi o putem considera pe Bianca Drăguşanu modelul nostru, deoarece o vedem o fată frumoasă, care a obţinut tot ce şi-a dorit. La o astfel de emisiune putem descoperi că nivelul ei de inteligenţă e zero, fapt ce ne va schimba total concepţia despre modelul nostru în viaţă.

♦ Mass-media e un complex de ştiri, informaţii, cancan-uri.

♦ Interesul tinerilor faţă de România ar creşte sesizabil dacă s-ar promova emisiuni cu caracter umoristic.

♦ Avînd în vedere că astăzi este miercuri, vă propun să vă oferiţi cadou o oră şi jumătate de inteligenţă, de “timp nepierdut”.

♦ Eu pot spune din propria experienţă că am mers cu elicopterul la ei şi le-am oferit o parte din lucrurile de care aveau nevoie nu vă puteţi imagina ce era în sufletele brătrânilor din acea zonă se citea fericirea pe feţele lor când le-am dus proviziile şi lemne de foc pentru a supravieţui.

♦ Emisiunea “Cum să devi mai deştept?”, prezintă românilor gramatica limbii noastre, cei mai mulţi dintre aceştia neştiind să vorbească corect din punct de vedere gramatical.

♦ Un alt argument este şi faptul că nu se promovează ipocrizia şi demagogia politicienilor din fruntea ţării. Prin scenetele expuse în fiecare ediţie, se poate demasca indiferenţa cu care se răspunde comportamentului oferit de către mai înalţii poporului, trăgându-se astfel un semnal de alarmă cu privire la situaţia delicată în care ne aflăm ca şi unitate de neam.

♦ În primul rând, o emisiune televizată nu are obligativitatea de a îndeplini criteriile fiecăruia, fiind axată asupra unei teme fixe. Aceste teme ajung să atingă numitorul comun şi să trateze probabil şi subiecte de interes naţional.

♦ Dat fiind faptul că trăim într-o lume a tehnologiei, televiziunea face parte din rutina zilnică a fiecăruia dintre noi. Fără aceasta, consider eu, fiinţa umană ar fi închisă într-un cub al mediocrităţii, deoarece nu ar avea acces la amalgamul de informaţii utile, dar nici la starea de amuzament provocată de emisiuni de televiziune.

♦ Calităţile sale m-au determinat pe mine să-mi aleg această meserie, cea de jurnalist. Consider că cei trei paşi importanţi pentru a-mi atinge acest ţel sunt învăţaţi de la Mircea Badea. Totul, nonconformismul şi umorul. Consider că pentru a putea înţelege societatea nu este nevoie să ne uităm la emisiuni sobre care urmăresc un anumit tipar iar “În gura presei” este o astfel de emisiune. Instigă la a cunoaşte mai mult despre societate, despre conducători, despre dedesupturile acesteia şi nu în ultimul rînd încearcă să încurajeze tinerii la o lupta pentru a schimba ceva.

♦ Această emisiune are tematică medicală deoarece sunt prezentate informaţii medicale şi sunt purtate discuţii despre acest subiect.

♦ În România se află atât mare, cât şi munte, atât oraşe puternic urbanizate şi industrializate, dar şi locuri sacre, neatinse de civilizaţie.

♦ Am intrat împeună cu dânsa înapoi în clasă, iar ce am văzut m-a îngrozit. Un coleg era aproape gol, dându-se în spectacol şi imitându-mă într-un mod deloc plăcut.

♦ Consider că, fiecare dintre noi are o emisiune favorită, din care să culeagă informaţii din viaţa de zi cu zi, în care să aflii lucruri noi şi de aceea cred că cu toţii ar trebui să urmărim emisiunea “România, te iubesc” după Pro TV.

♦ Oare emisiunile de televiziune te pot educa în viaţă? Cu siguranţă cu toţi am răspunde afirmativ la această întrebare în funcţie de emisiunea la care îţi poţi pierde timpul, sau în funcţie de emisiunea ta preferată. Un prim argument, îl pot lua în funcţie de timpul tău alocat, dar şi în legătură cu ceea ce-ţi doreşti să înveţi. Dacă te atrag emisiunile de divertisment sau de sănătate, politice este un pas spre a ştii mai multe despre un domeniu anume. Ca să fiu precisă, emisiunea mea preferată este “Să trăieşti sănătos” de pe antena 2.

♦ Trecând prin multe etape ale vieţii, prin care am trecut şi noi, invitaţii acestei emisiuni îşi permit să dea sfaturi şi pot spune că unele sunt comestibile.

♦ Un prim lucru benefic ce poate fi identificat în legătură cu Top Gear este faptul că telespectatorul i-a contact cu limba engleză pură vorbită chiar de inventatorii ei.

♦ Emisiunea aceasta urmăreşte îndeaproape cazurile groaznice a unor neînsufleţite rănite şi oamenii care le ajută, le îngrijesc pentru a le “readuce” la viaţă.

Ce spuneți? Are să ne placă viitoarea generație de jurnaliști? Mă rog, sper să nu fi intrat la facultate.