Un profesor de filozofie stătea în fața studenților săi având câteva obiecte în fața lui. Când a început ora, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare și a început să-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm.

     Apoi i-a intrebat pe studenți dacă borcanul este plin. Au fost cu toții de acord că este plin. Apoi a luat o cutie cu pietricele și le-a turnat în borcan, scuturându-l ușor. Desigur că acestea s-au rostogolit printre pietrele mari și au umplut spațiile rămase libere. Apoi i-a intrebat pe studenți dacă borcanul este plin. Au fost din nou de acord că este plin. Și au râs. Apoi a luat o cutie cu nisip și l-a turnat în borcan, scuturându-l ușor. Desigur nisipul a umplut spațiul rămas liber.

    Acum, spuse profesorul, vreau să recunoașteți că aceasta este viața voastră. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul, sănătatea și copiii voștri, lucruri care, chiar dacă totul este pierdut, si numai ele au ramas, vă fac viața completă. Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează: slujba, casa și mașina. Nisipul reprezintă lucrurile mici care completează restul. Dacă puneți în borcan mai întâi nisipul, nu mai rămâne loc pentru pietrele mari și pentru pietricele. La fel se desfășoară și viața voastră, dacă vă consumați timpul și energia cu lucrurile mici, nu veți avea niciodată spațiu pentru lucrurile importante. Fiți atenți la lucrurile care sunt esențiale pentru fericirea voastră. Jucați-vă cu copiii voștri, faceți-vă timp pentru controale medicale, duceți-vă partenerul la dans. Va rămâne mereu destul timp să mergeți la servici, să faceți curat în casă, să dați o petrecere sau să duceți gunoiul. Aveți grijă de pietrele mari în primul rând, de lucrurile care într-adevăr contează. Stabiliți-vă prioritățile, restul este doar nisip.

      Acum urmează partea comică a povestirii! Un student a luat borcanul, care cu toții erau de acord că este plin, și a turnat în el o sticlă de bere! Berea a umplut spațiile rămase libere și a umplut cu adevărat borcanul!

url

MORALA: Nu contează cât de plină îți este viața, mereu rămâne loc pentru o bere!

Sursa Foto: http://img.mylot.com

Anunțuri