De câțiva ani, de când tot se schimbă guvernele ca pe chiloți , m-am obișnuit ca fiecare ministru al Învățământului să vină cu câte o reformă nouă. Și cum Martie nu lipsește niciodată din post, nici actualul ministru al Educației, Remus Pricopie, nu face excepție de la regulă. De altfel, nici nu mă mir, pentru că deja e tradiție ca Legea Învățământului să se schimbe de câteva ori pe an. De data aceasta, ce să este oare fie? Nimic mai mult decât intrarea în instituțiile de învățământ, adică liceele din capitală ( sectorul 2, mai precis), pe bază de cartelă. Bagi cardul în aparat, îl scanează și îți înregistrează numele și data la care ai intrat în școală. La fel și la plecare.

imprimante-pentru-carduri-de-acces-zebra-p110i-5Însă, din punctul meu de vedere, aceasta inițiativă este sortită eșecului încă dinainte de a fi pusă în aplicare, și asta din mai multe motive. Unul dintre aceste motive este reprezentat de dorința de chiul a elevilor, coroborată cu priceperea la tehnică a acestora. Pentru că toți liceenii de capitală dispun acum de aparatură ultra-performantă și de cunoștințe destul de solide în domeniul tehnicii, sunt convins că nu le va fi greu să le decodeze, astfel încât să chiulească fără probleme.

Un alt motiv pentru care acest sistem nu va funcționa îl reprezintă dorința de a face rău a majorității liceenilor. Vom vedea, la scurt timp după ce vor fi montate scanerele de cartele in licee, cum locul unde ar trebui să bagi cardul va fi plin de gume de mestecat, de mucuri de țigară, sau de alte chestii lipicioase sau murdare. Și, deci, nesănătoase.

Asta ca să nu mai vorbim de posibilitatea furturilor de scanere. Mai mult ca sigur le vom găsi vândute la negru. Sau se vor fura pentru a le fi scos cuprul, care mai apoi va fi vândut, în vederea achiziționării unor sticle de Unirea sau a unor „vise”, dacă știți la ce mă refer.

Dar, hei, asta este părerea mea. Poate sistemul va funcționa. Cine știe? Ah, dar am uitat să mai menționez un motiv pentru care NU va funcționa. Îmbulzeala și cozile care se vor forma la scaner. Ce se întâmplă dacă 60 de elevi ajung în același timp în fața scanerului? Ei trebuie să se așeze frumos, în șir indian, în fața scanerului și să bage, pe rând, cardurile. Însă, cum cei mai bătrâni decât ei îi învață că statul la coadă e pentru proști, iar îmbulzeala e pentru deștepți și șmecheri, aceștia vor uita de șirul indian. Ce naiba, doar nu ne tragem din apași!

Sursă Foto: http://www.spy-shop.ro

Citeste si :

Cum ar trebui sa cumperi mancare sanatoasa

 

Reclame