196127_315744085197345_1285647777_nTrăind într-o lume în care informația este la doar un click distanță , o lume în care suntem liberi , sau cel puțin așa vrem să credem , o lume în care se spune că totul ni se dă pe tavă , nu mai avem nici o întrebare și nici o grijă . Dar asta este o utopie ! Pentru că în lumea în care trăim noi , nimic nu ni se dă pe tavă și nici nu suntem liberi . Pentru că noi, ca oameni , trebuie să platim pentru a trăi pe propria planetă .

Ne naștem , umplându-i pe părinții noștri de fericire dar și de griji . Pentru că vom vrea mereu anumite lucruri de la ei , lucruri pentru care ei vor trebui să scoată bani din buzunar. Bani pentru care, la rândul nostru, vom ajunge să muncim, rupându-ne spatele, făcând lucruri care nu ne plac , stând peste program pentru a umple buzunarele unor șefi pe care nu îi suportăm, în mare parte pentru că sunt de zeci de ori mai slab pregătiți ca noi . Culmea este că , oricât de mult ne-am speti , niciodată nu vom avea suficient. Niciodată nu vom avea o casă pe placul nostru, niciodată nu vom avea suficienți bani în portofel, niciodată nu vom avea o mașină suficient de bună. Pentru că așa suntem învățați să trăim !

Dar munca nu e pentru om . Munca e pentru animale, iar omul , ca ființă inteligentă, ar trebui să se bucure de frumusețea vietii , de frumusețea naturii și de tot ce are în jur. Tocmai de aici se naște întrebarea : “ Ce ai face cu viața ta, dacă banii nu ar avea valoare ? “ . Dacă un profesor întreabă un elev ce își dorește să facă după ce termină cu școala , acesta nu va răspunde niciodată că va face ceva ce îi place enorm de mult. Pentru că primul gând al omului este banul . Așa că va spune că va încerca să își găsească un job de pe urma căruia să câștige bani pentru a-și putea permite să locuiască singur, să fie independent. Dar asta e o minciună . Pentru că atât timp cât există bani ,  nu există independență !

Este posibil ca acel elev , întrebat ce vrea să facă după studii , să se gândească la faptul că lui îi place să picteze , să cânte, să danseze,  să escaladeze munți sau să facă scufundări . Dar el știe că aceste activități nu i-ar aduce decât o satisfacție interioara , nu și una materială. Din contra, pentru a-și satisface aceste plăceri , el ar trebui să scoată din buzunar destui bani . Bani pe care nu îi are și pe care este posibil să nu îi aibă vreodată !

De ce trebuie, astfel , să plătim pentru a trăi în casa noastră ? Pentru că asta este această planetă . Acasă . Mai acasă decât acoperișul pe care îl avem deasupra capului. Mai acasă decât vom fi oriunde altundeva . Aici ne-am născut . Aici am trăit . Și nu este corect să trebuiască să plătim pentru asta . E ca și cum am cumpăra un cadou pentru cineva și apoi i-am cere banii pe el .

Ce ai face cu viața ta, dacă banii nu ar avea valoare ? Dacă banii nu ar exista . Dacă nu ar exista nici o monedă de schimb pentru nimic . Cum ar fi viața ta ?

Ai facturi? Ti-am gasit un program de facturare gratuit. Intra aici : facturi prin ezbill si beneficiezi de un program facturare gratuit

Iata o presa de balotat si un scanner cod de bare: presa pentru balotat + scanner cod de bare ropeco

Reclame