Până acum, de când am înființat blogul , am scris articole referitoare la un singur subiect . Câteva rânduri , cel mult o pagină, dar mereu referitoare la un singur lucru , fie că a fost vorba despre dragoste, despre viața de zi cu zi , despre tâmpenii etc. Acum însă, pentru că scrisul pe blog a devenit un lucru pe care îl fac din ce în ce mai rar , m-am hotărât să așez în fața voastră câteva din gândurile adunate în ultimele zile .

diferit_edited-copy1

1.Cozi interminabile la casele de bilete

Nu , în Galați nu vine nici o trupă celebră să concerteze, nu vine nici un film extraordinar, câștigător de 20 de Oscaruri și nici nu e vreo finală de Ligă a Campionilor la fotbal , handbal sau volei ( ce vise! ) . Cu toate astea, la casele de bilete sunt cozi interminabile. Este vorba de casele de bilete ale firmei de transport în comun , Transurb ! Având în vedere că media de vârstă a persoanelor care stau la acele cozi este de 65+ ani , s-ar spune că vine să concerteze Maria Tănase . Însă ei stau acolo pentru a-și lua biletele gratuite( 30 la număr ) , oferite datorită Primăriei Galați și a (hoțului) primarului Marius Stan , pe care tot ei l-au votat . Dacă tot nu se mai plimbă toată ziua cu autobuzul , măcar să stea toată ziua la coadă , ,că e fashion . Și să nu credeți că scapă cineva de gura lor , dacă îndrăznește să se bage în față pentru a-și scoate un abonament. Deși pe geamul fiecărei cabine de bilete scrie mare și clar , cu litere de tipar : “ ABONAMENTELE AU PRIORITATE” . Însă și cearta e fashion. Doar nu o să stea la coadă cu gura închisă. Dacă cei care se împing pe la moaște sau pe la deschideri de magazine își permit să se și înjure , ei de ce nu ar face-o ? Zic .

2.Fiecare pentru el

Am încercat, de-a lungul timpului , să nu fiu egoist. Să încerc să îi ajut și pe alții , atât cât am putut. Cu un sfat, cu o vorbă bună, cu un imbold, cu un metaforic șut în fund etc. Până când mi-am dat seama că ajut oameni care nu merită ajutor. Pentru că , pe lângă faptul că se comportă de parca aș fi ultima lor cârpă de șters pe jos ( nu toți , dar mulți ) , nici nu sunt de găsit atunci când se inversează rolurile. În ceea ce privește ajutorul , nu în ceea ce privește cârpa. De aici și ideea că fiecare e pentru el . Fiecare trage ca să îi fie lui bine. Și o să fac și eu asta. Chiar dacă o să păstrez în continuare și acea doză de bunăvoință și ajutorare pentru persoanele care merită . Și care chiar au nevoie de ajutor .

3.Superficiali până la ultima pătrățică de pe abdomen

Relațiile. Greu subiect. Văzusem azi , la o prietenă, un mic mesaj : “ Îmi este dor să mă îndrăgostesc ! “ . Dar de cine să te îndrăgostești ? Majoritatea bărbaților aleargă după femei cu siluete perfecte , cu haine cât mai intrate la apă, cu forme cât mai accentuate, cu fițe și cât mai ușor de convins să intre sub așternuturi. La polul opus, majoritatea femeilor aleargă după bărbații cu pătrățele, cu pachețele , cu bronz, fără păr pe piept sau în alte zone , cu bani , cu mașină , cu vilă , etc. Eventual și fără creier, ca să scoată cât mai mult de la ei . Dacă nu mă credeți , să vedeți ce pline vor fi cluburile de 8 martie, pentru simplul fapt că se va face striptease și că vor apărea acolo o droaie de bărbați unsuroși, dispuși să se lase mângâiați pe chelia de pe piept de către domnișoarele care au venit acolo să își “clătească” ochii .

Și cică să te mai îndrăgostești … Întrebarea este , “de cine?” .

4.Nu cere o părere , dacă nu ești de acord cu ea ! 

Pe principiul ”nu pune o întrebare , dacă nu vrei să auzi răspunsul!” , unii oameni ar trebui să învețe să nu mai ceară păreri , dacă oricum nu sunt de acord cu ele. E o pierdere de timp pentru ambii participanți la conversație. Dacă aia se poate numi conversație, pentru că se transformă foarte ușor în dispută . Din aia verbală, care e mult mai gravă decât aia pe pumni. Știm cu toții că vorbele dor mai tare decât palmele. Deci ,dacă nu ești de acord cu un punct de vedere, nu îl mai cere ! Repeta asta de 10 ori , în gând !

5. Învățați naibii limba română ! 

Limba română este greu și fără poezie , viața e pustiu . Că nu știm să vorbim corect românește, deși ne dăm doctori docenți honoris causa, precum una dintre ”Elenele fatale ale României”, nu mai este un secret. Însă ne apucăm , de multe ori, să traducem cuvinte din alte limbi așa cum ne cade nouă bine. Astfel , am auzit recent traduceri precum Muntenii ,pornind de la ”Mountain Men” , sau Groparii , pornind de la ”Grave Trade” ! . Cu a doua , mai e cum mai e, că putem zice că s-a parafrazat. Dar la prima … Pe același principiu , putem spune că oamenii din Muntenia trăiesc în munți. Deși în Muntenia nu sunt Munți . Cum să fie deci ? Să vorbim limba română , după atâția ani ? Sau să o ținem pe Romgleza și Spangleza noastră de baltă? Până și astea sunt de baltă …

Și încă ceva . Nu am nimic cu oamenii din București , dar daca ei spun ca moldovenii vorbesc cu limba lată, ei cum vorbeasc cand pronunță ”ușe”, ”țigare”și altele ? Unde au ei limba ?

Sursă Foto : http://yo8sau.files.wordpress.com

Reclame