Fac și eu parte din categoria celor care critică , de foarte mult timp , incompetența site-urilor de știri în ceea ce privește corectitudinea (măcar gramaticală) articolelor postate . Multe persoane îi învinuiesc pe redactori , pentru că ei scriu acele articole. Dar nu sunt singurii vinovați.

Redactorii sunt fortați , de multe ori , să scrie în grabă, să se încadreze în deadline-uri absurde . Plus că interesul primordial pentru ei este pregătirea știrilor de AudioVizual,  alea pe care le citește Andreea Esca de pe prompter. Zic Andreea Esca, pentru că e printre puținele prezentatoare de știri care știu să citească corect și cursiv de pe prompter. Dar asta e o alta discuție, pe care o voi dezvolta mai târziu. Revenind la articolele „puerile, pline de greșeli ortografice” și la „virgulele prost puse și analizele prost realizate” , vina aparține, în mare măsură , celor care conduc acele trusturi de presă. În primul rând, pentru că un redactor nu scrie despre ce i se pare lui interesant, ci scrie (de multe ori ) despre ceea ce i se pare șefului că este interesant pentru cititori. Luând ca exemplu tabloidele , care se află în topul cotidianelor vândute la tarabele din România, vedem mereu articole despre chiloții Biancăi Drăgușanu , despre mobila Vioricăi de la Clejani , despre „Dezvăluirile șocante” pe care le face Andreea Marin despre căsătoria eșuată , etc . Și mai vedem și comentariile acelea analfabete , scrise de niște țânci care abia și-au scos mâna din pantaloni ( scuzați-mă dacă v-am provocat o imagine neplăcută ) și au pus-o pe tastatură.

Articolele sunt scrise de oameni care vor să își ia salariul , dar care nu pun suflet în ceea ce fac. Scriu rapid, scriu prost, scriu fără interes. Îi doare pe ei în cot de jegul Ioanei Tufaru sau de faptul că Andreea Bălan și Keo sunt împreună de 6 ani și nu s-au despărțit încă. De multe ori , nici nu își dau numele. Sunt convins că și lor le este rușine să scrie asemenea tâmpenii. Dar , într-o țară în care șefii își permit să te dea afară când li se trezește lor neuronul, acești oameni au nevoie de un loc de muncă. Și fac totul pentru a și-l păstra.

Zic să încetăm să mai blamăm redactorii unor site-uri de știri , tabloide sau nu, pentru greșelile facute. Toți suntem oameni și toți greșim. Nu cred că există blogger care să nu aibă un articol în care să existe greșeli. Nu cred așa ceva. Și totuși , pe noi nu ne presează nimeni. Noi scriem din plăcere, nu scriem pentru bani , avem și timp să recitim articolul de 3-4 ori înainte de a-l posta. Și tot mai scăpăm câte o mică greșeală, câte o mică exprimare alambicată, câte un mic dezacord. Și nu ne ia nimeni capul. Așa că , vă întreb pe voi : Noi de ce încercăm să le luăm capul acelor oameni ?

Sursă Foto : chronicle.com via Florin on Pinterest

Reclame