De ce ne îmbrăcăm când dormim ? Unii ar spune că ne îmbrăcăm și noaptea ca să nu ne fie frig. Dar , în cazul acesta , de ce ne mai învelim? Tot ca să nu ne fie frig ? Păi , ziua suntem îmbrăcați ca să nu ne fie frig. Dar nu ne învelim ziua . Deci , ziua ne este mai frig decât noaptea ?

Oare în epoca de piatra, când omul se îmbrăca cu piele de animal , exista și un magazin unde erau expuse , în vitrine , pijamale barbati , pijamale femei sau lenjerie modelatoare ? Mă îndoiesc !

Și atunci , de ce purtăm pijamale ? Cunosc persoane care dorm dezbrăcate atunci când dorm . Și da, sunt fete ! Și nu , nu le-am văzut personal ( aviz cârcotașilor ) . Dorm dezbrăcate pentru că , spun ele, pijamaua Evei le oferă mult mai multă libertate de mișcare în timpul somnului. Ceea ce mi se pare complet adevărat . Dacă ești îmbrăcat cu o cămașă sau o bluză, ca bărbat , și te tot foiești în timpul somnului , nu e normal că te va incomoda ? Se va răsuci în sensul opus al răsucirii tale și îți va da mari bătăi de cap .

Și totuși , purtăm pijamale. Purtăm pentru că așa ne-am obișnuit . Purtăm pentru că , spunem noi , ne feresc de frig. Dar ne și invelim . Tot pentru a ne feri de frig .

Voi cum vă îmbrăcați când dormiți ? Dar, vă îmbrăcați ?

Powered by Seomonitor