respls-sigur.info_

Nu cred că mai există site în România sau în lume pe care să nu existe secțiune de comentarii umplută de injurii la adresa cuiva . Site-urile ziarelor de scandal sunt pline de injurii la adresa redactorilor sau personajelor implicate în articol . Site-urile de sport sunt pline de injurii la adresa oamenilor de sport . Site-urile politice sunt pline de injurii la adresa politicienilor . Și tot așa .

Datorită faptului că internetul și calculatorul nu mai sunt un lux , ci o comoditate pentru oricine , fiecare nene cu 2 clase își permite să se dea în stambă de pe tastatură . Mai rău este că aproape toți cei care lasă comentarii pe site-uri sunt semianalfabeți fără șanse de reeducare . Exprimările lor academice, împrumutate de la colțul blocului , sunt promovate , însă, pentru că atrag cititori . Cititori care continuă cu injuriile, demonstrând același semianalfabetism  sau cititori care sunt deranjați de acest comportament, dar care răspund cu aceeași monedă.

Vina le aparține, însă, și moderatorilor. Pentru că ei sunt cei care aprobă sau ignoră mesajele lăsate de X sau Y . Și mereu am stat și m-am întrebat de ce aprobă astfel de comentarii . La urma urmei , cui îi face plăcere să citească despre organele genitale ale lui “călin_cr7” băgate în toate orificiile suporterilor Barcelonei ? Zic.

Astfel de comentarii dau dovadă de frustrari imense, frustrări care nu pot fi refulate decât prin așa ceva . Și câteodată nici prin așa ceva . Și hai să zicem , când un bărbat înjură un bărbat, mai e cum mai e. Că noi , bărbații, mai închidem ochii , mai uităm . Dar când un bărbat înjură o femeie mi se pare degradant. Pentru că atunci când înjuri o femeie la modul acela,  e ca și cum ai înjura-o pe maică-ta . Că și ea tot femeie e . Încep , totuși , să cred că specimenele respective sunt făcute în eprubetă sau scoase la imprimantă. Altfel nu îmi explic .

Voi ce părere aveți despre oamenii care înjură pe toate site-urile ?

Anunțuri