nobody

Deși nu mă pricep foarte mult la politică și nici nu mă atrage foarte mult subiectul , văzând grosolănia și lipsa de bun simț cu care sunt înzestrați aleșii nostril , nu m-am putut abține de la redactarea acestui articol. Daca va avea sau nu impact asupra părerilor voastre , nu am de unde să știu . Pot doar să sper că voi, cei care citiți , aveți mai multă inteligență decât cei care se bălăcaresc zilnic ,în fața camerelor de luat vederi, pentru a roade din ciolanul puterii .

Multă lume spune că pe 9 decembrie 2012 , apocalipsa a venit în România . Și nu pentru că un asteroid ar fi căzut în mijlocul cartierului Ferentari din București , nici pentru că un val tsunami din Marea Neagră a măturat jumătate de țară și nici pentru că am fi fost zguduiți de vreo 15,000 de cutremure de 11 grade pe Scara Richter.  NU ! Apocalipsa a venit, spune lumea , datorită rezultatului alegerilor parlamentare. Cu o majoritate covârșitoare, rpmânii au ales să se întoarcă la o perioadă de care se voiau scăpați acum 22 de ani , la o perioadă pentru care au plătit cu sângele copiilor lor . Dar se pare că nu au învățat nimic !

Înainte de aceste alegeri , toata lumea din țară a dat vina pe Traian Băsescu și pe partidul său , a cărui guvernare ar fi tras țara în jos. Dar , așa suntem noi românii. Ne vine mai ușor să îl înjurăm pe vecinu’ că are curtea plină de buruieni , decât să punem mâna să ni le tăiem pe ale noastre . România, din punctul meu de vedere, nu a fost trasă în jos de regimul Băsescu. România a fost trasă în jos de oamenii ei . Pentru că aceștia , în concepția lor greșită despre libertate  , au așteptat mereu ca statul să vină să le dea. Se pare că au uitat vorba aceea : “ Dumnezeu îți dă , dar nu îți bagă și în traistă ! “ . Iar cum prostia umană sau, mai bine zis, prostia românească , e în continuă creștere , votul de duminică a fost unul care ,  pentru mine, nu ar fi trebuit să mai aibă loc. Era evident cu cine vor vota românii , chiar dacă majoritatea habar nu aveau de ce votează . Ei știau că e zi de vot, nu îi interesa pe cine sau de ce votează . Premisa a fost simplă: “ E din ARD ? Nu e bun , dă-l în mă-sa ! . E din USL ? Foarte bine, să vină la putere ! Că merită ! “ .

Acum , avem mai mulți parlamentari decât sunt scaune în parlament . Dar soluția a fost găsită . “ Și așa nu vin toți la muncă zi de zi ! “ , declara un nene politician . Sau politichiu . Măririle de salarii , de pensii , de alocații, salvarea României de la criza financiară , toate astea au devenit simple vorbe de campanie. Doar nu credea cineva că se vor întâmpla cu adevărat , nu ? Mai ales că acum ninge, e frig, țara are nevoie de bani să deszăpezească drumurile , să alimenteze sobele cu lemne , să bage bani în buzunarele parlamentarilor.

România , tocmai ai intrat în ceea ce te chinuiai să lași în urmă . Nu ne mai numim Republica Socialistă România, dar suntem conduși de Uniunea Social Liberală. Nu îl mai avem pe Ceaușescu la putere  ,  dar îl avem pe unul care a învățat meserie de la copia modernă a dictatorului . Momentan,mai  avem granițele deschise . Momentan …

Anunțuri