Această prezentare necesită JavaScript.

“A face voluntariat nu înseamnă să ajuți o bătrânică să treacă strada , ci să fii provocat să gândești . Pentru că voluntariatul înseamnă mai întâi practică și abia apoi teorie . “

Asta a fost principala idee desprinsă de elevii a două clase de a 11a de la Colegiul Național “Costache Negri” , după ce au asistat la conferința “Voluntariat și Leadership” , organizată pentru ei de către ONG-ul Asociația Danubiană Galați . ( click pe nume )

Înființat în urmă cu un an, acest ONG format din voluntari cu experiență , are ca scop formarea tinerilor și integrarea lor în societate prin artă, cultură (etc) , indiferent de sex, religie , sau dizabilități . “E suficient să vrei să faci și să îți placă ceea ce faci ! “ , le-a spus elevilor Marta Bencze , susținător fervent al voluntarilor din Danubiana , alături de care a lucrat mult timp .

Elevii, deși veniti acolo la îndrumarea profesorilor , au devenit din ce în ce mai receptivi pe perioada conferinței, trainerii încercând să le deschidă orizontul către ceva mai mult decât rutina în care trăiesc . I-au “forțat” , în sens metaforic, să gândească în afara granițelor impuse de școală , familie și prieteni .

Dacă la începutul conferinței , majoritatea elevilor participanți considerau că a face voluntariat echivalează cu o activitate care nu îți aduce nici un profit financiar, după discursurile lui Mihai Crețu ( președinte LSBG , vicepreședinte Federația Asociațiilor de Basarabeni România) , Radion Adrian ( Vicepreședinte pe departamentul de comunicare și marketing în AIESEC Galați) , Marina Pascari ( fondatoarea proiectului LeaderShe , Republica Moldova )și Marta Bencze ( speaker-ul principal al activității) li s-au deschis noi orizonturi .

Ionela Borsan , una din elevele participante, a mărturisit, la final , că avea o concepție greșită despre voluntariat și că este încrezătoare că , de acum, va privi altfel lucrurile .

Scopul conferintei a fost să îi facă pe elevi să înțeleagă că voluntariatul nu este doar un job, ci ceva ce trebuie făcut cu dragoste . Pentru că voluntariatul aduce multe beneficii, începând cu dezvoltarea personală și terminând cu diplome și cunoștințe care atârnă foarte greu în CV.

“Nu faceți voluntariat pentru bani , ci pentru răsplata pe care o primiți atunci când faceți ceva cu plăcere! “ – Radion Adrian .

Reclame