359_fullsize_eu-cu-cine-votez

În sfârșit, s-a terminat . Campania electorală, desigur. În sfârșit vom scăpa de aparițiile televizate ale candidaților care promit multe , de afișele electorale ,pline de culoare, care au împânzit orașul și de sloganurile mincinoase . Astăzi a venit ziua în care votăm . Dar pe cine votăm ?

Întreb asta pentru că avem aceiași candidați dintotdeauna . Aceiași candidați care au schimbat partidele mai des ca pe chiloți , din dorința de a sta la masa unde se împart banii . În fuga după ciolan , mulți dintre candidați au ales să scuipe unde au mâncat și să mănânce de unde au scuipat . În fuga lor după ciolanul puterii , au ales să își construiască o campanie bazată pe jignirea celorlalți candidați . Și aici mă refer la USL  .

USL, acum câteva luni , a obținut majoritatea națională , în timpul alegerilor locale . Promisiunile lor de atunci , dar și disprețul față de o politică dezastruoasă a fostei guvernări , ne-au convins pe aproape toți să îi votăm . Însă, după ce s-au văzut așezați la masa puterii , USL a decis să atace celelalte partide . Un fel  de “ dacă nu sunteți cu noi, sunteți împotriva noastră “ sau “ ciocul mic, noi suntem la putere “ . Nu le-a mai păsat de promisiuni sau de oamenii care i-au votat . Au insistat să aducă injurii celor care nu făceau parte din cercul lor . Iar totul a culminat cu alipirea de PNG , partidul întâiului “înjurător” al țării , GIGI BECALI . Țin să menționez, pentru cărcotași, că nu fac parte din nici un partid , deci nu am preferințe .

Mai rău este că lumea care votează nu gândește . Sau majoritatea . Pentru că majoritatea populației votante este alcătuită din pensionari , care consideră că trebuie să primească . Cum mai auzisem un bătrân  spunând : “ eu nu mai sunt tânăr să mănânc de toate . Trebuie să mănânc puțin și de calitate  “ . Mai pe românește, tinerii fraieri să mănânce lăturile în timp ce pensionarii se lăfăie în calitate . Și majoritatea campaniilor se axează pe “ajutorarea” pensionarilor . Cu cât li se oferă mai mult, cu atât sunt mai fervenți în susținerea generosului candidat.

Până la urmă,  noi cu cine votăm ? Cu dreapta ? Cu stânga ?  Sau cu Dan Diaconescu ?