Pentru că m-am obișnuit să scriu un articol pe săptămână, ca să nu zic din an în Paște și din Paște în Crăciun, m-am gândit că ar fi timpul să umplu spațiul bloggeristic rămas neacoperit pe finele lunii în curs cu un articol despre zilele Galațiului . Sau despre Sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul și patronul orașului danubian pe care îl numin, sec, al nostru.

Deci ce facem noi, gălățenii , de Zilele Orașului ? Am citit într-un ziar local că  anul trecut a fost afișat programul după care se vor desfășura zilele de 29-30 noiembrie și 1-2 decembrie  încă de pe 20 noiembrie, în timp ce anul acesta am ajuns deja în 28 noiembrie ( numărătoarea finala se apropie de sfârșit ) și întregul program e ținut mai secret decât un document aparținând CIA . Nu știm unde și ,mai ales, dacă va concerta cineva anul acesta pentru  gălățenii avizi de muzică în aer liber , amatori de mici și vin fiert, tras cu apă și uns cu mirodenii din alea mai tari, ca să nu îți trebuiască mai mult de 2 pahare . Nu de alta, dar cozile “ e “ mari ! Nu știm nici dacă va fi circulația oprită sau dacă ne vom plimba printre mașini cu peste 300 de cai fițoși ( mai bine s-ar lăsa trași de șasă cai frumoși ) și printre șoferi cărora le-a crescut organul genital în gură . Nu știm nici dacă vom mai auzi specificele bubuituri provocate de focurile de artificii . Ce e drept, în ultimii ani am observat focuri de artificii din ce în ce mai frumoase, deci aici au un plus autoritățile locale . Sau cine naiba se ocupă de efectele pirotehnice !

În ultimii ani, a devenit o tradiție pentru orașul nostru să se acorde titlul de “cetățean de onoare” câte unui nene sau câte unei tanti despre care se spune că a facut ceva remarcabil, fapt care a dus numele orașului nostru pe culmile fericirii. Anul asta, însă, cred ca nu a mai fost nimeni care să ducă numele orașului tot mai sus ( cum zicea antrenorul de la Vocea Romaniei, Moga The Great) . Lucian  Bute a pierdut centura de campion mondial la box , după ce a luat bătaie mai tare decât ăla de pe Târgu’ Ocna . Steluța Luca nu mai este în activitate ( păcat, dar asta este ) . Fotbaliștii clubului Oțelul Galați se zbat în mediocritate, în timp ce campioana României la volei feminin , CSU Metal Galați, nu mai există de mult . Ar mai fi Marius Stan, care a devenit primar din fotbalist . Ce treabă o fi având mingea cu politica , numai el știe !

Cert e că anul ăsta trăim într-o incertitudine totală . Ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, vom vedea iarăși valuri de “cetățeni respectabili, adevărați stâlpi ai societății” îmbrâncindu-se pe strada Brăilei , în căutarea celui mai cald mic și a unui loc de stat jos pentru ei și cele 200 de KG de Dulceață ( n.r Nevasta-sa) pe care le au pe cap . Vom mai vedea și copii cu fesuri roșii cu luminițe pe cap, de o să zicem cu toții “Crăciun Fericit” în loc de “La mulți ani” celor care poartă numele de Andrei și Andreea . Și , cum nici un tablou nu este perfect fără un element de culoare, vom vedea și binecunoscutele “fuste” în fața unei mese cu jucării și bijuterii și chiloți și ciorapi și baterii și telefoane și ceasuri și creioane și caiete și pâine și ciocolată , încercând să facă un ban cinstit . “ Cu ce să te ajute maica, mo ? Haoleu ce frumos ești , ce bine ți-ar sta cu lanțul de haur la gât . Eftin , maică , eftin . “ .

Ah , eram să uit . Dacă nu vom avea și obișnuiții protestatari Anti-Băse nu ne vom putea simți cu adevărat bine. Voi ce faceți de sărbătorile orașului, oricare ar fi el ?

Anunțuri