Nu am fost niciodată un mare fan al politicii . Nu mi-a plăcut niciodată să îi urmăresc pe pseudo – politicienii ( mai aveam puțin și ajungeam pi piron ) români sau de altă nție bălăcărindu-se și scoțându-și ochii în fața camerelor de luat vederi, în spatele cărora se ascund personaje avide de ratingul provocat de fiecare fărâmă de scandal . Dar astăzi, în timp ce mă plimbam prin față clădirii în care își are sediul Prefectura Galați, mi-au sărit în ochi, dar mai mult în urechi , câțiva domni trecuți bine de vârsta a treia , probabil trecuți și prin sticla de suc de struguri puternic alcoolizat , protestând. Două întrebări :

1.Cu ce scop au venit acolo ? Unii dintre ei păreau atât de bătrâni încât nu mai știau nici măcar versurile protestatare pe care trebuiau să le spună în gura magnetofonului ( ”Jos Băsescu că e rău , ne-a dus pe toți în … ce dracu trebuia să mai spun aici ? ”) . Durere mare în țara asta . A venit însă geniala replică care ( sunt un cacofonist . probleme ? )  constituie titlul articolului meu . Cred că a uitat ce a vrut să zică de i-a adus aminte lui Băsescu că e bigam . Rușine, domn’ președinte !

2.Cine îi auzea pe ei? Fiind duminică seara, singura persoană din incinta Prefecturii era paznicul de serviciu. Oare protestatarii sperau că paznicul va chema televiziunea? Sau că își va suna șefii și le va zice “ domn’ prefect, domn’ primar, e niște protestatari aicea care nu știu ce vrea . Strigă ceva de Năstase, dar ăla nu mai e la putere . Îi băgăm în seamă ? “ .

Nici măcar poliția comunitară nu îi bagă în seamă. Cred că le era frică să nu cumva să îi sperie pe bieții protestatari , care au fost lăsați fără pensie și fără medicamente de Băsescu .Din nou, rușine domn’ președinte .

Sfat . Pentru toți protestatarii care se duc în fața unor clădiri goale / pline ( după caz și oraș ) , credeți că vă bagă cineva în seamă ? Cel mai probabil , dânșii stau relaxați în fotoliu în timp ce voi vă văitați la televiziuni că din cauza lui Băse v-a murit pisica. Să fim seriosi …

Oricum , ca o formă de protest , aș vrea să spun doar atât : “ Băsescu, nu uita ! Năstase-i soția ta ! “ . Casă de piatră !

Anunțuri