Văzusem aseară , în timp ce pierdeam vremea pe Facebook ( pentru că dacă mă mai uitam o secundă la meciul Rapidului din Europa League, spărgeam televizorul ), o poză foarte interesantă legată de muzică și de tinerii artiști. Poza e cea atașată la articol și, să fiu sincer, m-a pus un pic pe gânduri . Nu numai pentru că tinerii artiști nu sunt promovați în România, ci pentru că românii ascultă , în marea lor majoritate, manele.

Cum spunea una dintre profesoarele pe care le-am avut de-a lungul timpului, “ un om care ascultă preponderent manele nu poate fi numit un om inteligent “. Corect, nu? Daca “artiștii” pe care îi apreciezi cântă despre valoare, bani, femei și dușmani, aruncând cu mii de euro în stânga și în dreapta, în timp ce tu nu ai o chiflă în stomac , atunci e clar că ai o problemă. Ce e mai rău e că asta se caută. Manele. Și maneliști . Și dacă nu se caută maneliști, se caută pițipoance cât mai “voluptoase” ( ca “bomba lui Dodel “ , pentru cei care o mai țin minte ) Și cât mai dezbrăcate. Sexul vinde, nu-i așa? Sexul și inteligența cât mai scăzută. Nu de alta, dar dacă “artista în devenire” dă dovadă de prea mult creier, atunci e clar că nu va face audiență când e chemată la emisiuni. Cu siguranță nu se va certa ca la ușa cortului cu celelalte “parașute” ( echipament de protecție și aterizare ușoară pentru săritorii din avion ) din lumea “showbizului” .

Dar care SHOWBIZ ? În România nu există așa ceva. În România există o mână de artiști adevărați, cei consacrați, câțiva care vor să scoata capul din noroi, dar nu sunt lăsați și restul. Restul fiind cei care apar pe la emisiuni gen “Un show păcătos” sau care își botează sânii. Și tocmai ăia sunt promovați. Spre exemplu, la PRIMA TV este o emisiune în care personajele principale sunt trei “fufe” ( că altă denumire nu am pentru ele), dar care sunt numite “FETE BUNE” . Mă întreb la ce sunt bune, că nu prea mă atrag ! Iar cei care le consideră “apetisante, voluptoase” și “numai bune de … dansat cu ele” au , în mod cert, o problemă. Tot ieri citisem pe blogul lui Cabral un articol despre reacția partenerei în relație atunci când bărbatul face o afirmație laudativă la adresa altei femei ( Mai multe aici ) . Și chiar am auzit bărbați , prieteni de-ai mei ( mult spus prieteni ) , făcând afirmații laudative la adresa Sânzianei Iarbă ( buruiana e o iarbă, la urma urmei ) de față cu prietena sa. Oare ce o fi fost în capul lui ? Da, ok, mai face omul o glumă. Mai face și o remarcă sinceră la adresa altei femei. Dar Sânzi și Ana ? Ce e frumos la ea? “ Ea mai și cântă ! “. Asta e marcă înregistrată Gigel Frone, dar omul ala chiar știe să cânte, comparativ cu tanti Iarbă , care știe să behăie.

Să susținem tinerii artiști ? Câți dintre noi ar putea face asta ? La un nivel mai ridicat decât simplul sprijin moral. Probabil nu mulți. Atât timp cât educația se face cu televizorul, iar la televizorul apar mai mulți maneliști , cocalari și pițipoance , decât oameni cu scaun la cap, nu se va întâmpla asta prea curând. Iar dacă nu apar ei, apar politicienii, care nu mai știu câte referendumuri să organizeze pentru a-l da jos pe Băsescu, care nu mai știu cu cât să mai crească prețurile și taxele pentru a-și cumpăra ei case și mașini.

Să trăiți bine. Dar nu în viața asta !

În încheiere, vă las câteva melodii ale unor artiști tineri. Români ! Și nemaneliști !

Bibi – Copil Hoinar ( Click pe Nume )

Greenish – Asta e  ( Click pe Nume )

Cosmin Mihalache – Emotions ( Click pe Nume )

Razvan Alexe – Show a la Krem ( Click pe Nume )

Anunțuri