Am găsit pe internet , bineînțeles prin intermediul surselor nesecate de informație ( blog-erii pe care îi citesc cu drag) o invitație la un exercițiu de scriere creativă. Practic, autorul articolului îi invită pe cititori să încerce să scrie ceva din perspectiva unui copil de 8 ani, ceea ce e o provocare, mai ales că în ziua de azi copiii de 8 ani gândesc mai bine decât mulți dintre “amicii” pe care îi am. Mai făcea o invitație la scrierea gândurilor unui om în momentul în care aproape adoarme. Eu nu știu de voi, dar atunci când sunt pe punctul de a adormi, creierul meu începe să comploteze împotriva mea. Îmi trimite cele mai bune idei, cele mai bune gânduri, în timp ce corpul, în lenea lui evidentă, îmi spune calm :” lasă-le acum, vei avea timp mâine! „. Nu cred că mai e nevoie să spun că până a doua zi uit tot. Cred că de asta nu doar o dată m-am trezit dimineața holbându-mă în oglinda din baie , îngânând cu o voce mai mult adormită decât conștientă un “Bă , tu îți bați joc de mine ? “ .

Așadar, voi încerca și eu un mic exercițiu de gândire creativă. Voi încerca să scriu o scrisoare către Moș Crăciun, din perspectiva unui copil de 8 ani. Nu de alta, dar dacă la o vârstă mai înaintată îi mai scrii scrisori lui Moș Crăciun, sperând că el le va primi, înseamnă că trebuie să vizitezi un specialist. Cel mai probabil , el nu se va îmbrăca în Moș Crăciun ! Sunteți gata? Să trecem la treabă ! ( cum ar spune Tudorel )

“ Dragă Moș Crăciun,

Aș vrea să încep prin a spune că am fost un copil foarte cuminte în acest an. Am luat note bune la școală și am fost și foarte respectuos. Am mâncat mereu legumele din ciorbă și nici nu am stat foarte mult la calculator. Dar să încetăm cu lauda, pentru că mami spune că tu ești bătrân și nu trebuie să îți obosesc ochii foarte mult.

La școală , toți copiii au câte un Iphone sau o tabletă grafică, așadar mi-aș dori și eu una. Știu că mami și tati nu au bani să îmi cumpere ,așa că mă bazez pe tine. De asemenea, fratele meu mai mic mi-a stricat bicicleta pentru că s-a gândit să se joace de-a mecanicul cu ea, așa că mi-aș dori și o bicicletă nouă, cu 28 de viteze. Mi-aș mai dori și un calculator pe care să fie cât mai multe jocuri cu Ben 10 și Spiderman, pentru că și eu vreau să fiu ca ei. Chiar am încercat să zbor ca Spiderman și aproape mi-a ieșit.

Ar mai fi câteva lucruri pe care mi le doresc, dar astea sunt aceleași din fiecare an : jucării și dulciuri. Cu astea deja ești obișnuit. Așa e că nu îmi doresc multe ?

P.S : Ai grijă când vii la mine, că nu se mai poate intra pe horn, pentru că l-a astupat tati. Poți încerca ușa, dar s-ar putea să te bată tati dacă strici încuietoarea. Cel mai sigur e să suni la ușă, pentru că așa le voi demonstra și prietenilor mei care îmi spun că tu nu exiști că de fapt se înșeală. “

Cam asta e. Am scris-o din perspectiva unui copil de 8 ani din ziua de azi, dat fiind faptul că am și eu vreo câțiva în familie. Sper că v-a plăcut. Vouă v-ar surâde un astfel de exercițiu? Ați putea scrie o compunere , sau măcar câteva rânduri din perspectiva unui copil de o vârstă atât de fragedă, dar totuși atât de impunătoare? Aștept păreri.

Anunțuri