CIneva spunea odată că oamenii nu greșesc. Nu există greșeli, există doar alegeri. Alegeri bune sau alegeri mai puțin bune. Dar toate alegerile pe care le faci te duc pe anumite drumuri. Tocmai de asta se spune că cele mai bune alegeri pentru tine le faci chiar tu. Asta , deși lumea încearcă să te influențeze. La urma urmei, cine știe ce e cel mai bine pentru tine? EI sau tu?

Încă de mici, ni se spune că aia nu e bine, că aia e greșit, că aia nu trebuie să facem , că e bine să facem așa pentru că “cei mari” știu mai bine. Oare dacă ei știu mai bine, de ce le-au făcut și ei cândva? Asta deși li se spuneau aceleași lucruri. Fiecare om trebuie să facă anumite lucruri pentru a putea învăța din ele. Dacă toți cei din jur îți vor spune toată viața ce să faci, ce vei învăța? Vei învăța că nu e bine să fumezi, pentru că așa spune lumea. Vei învăța că nu e bine să mănânci gras, pentru că așa spune lumea. Vei învăța că nu e bine să riști, pentru că poți să pierzi. Dar oare nimeni nu se gândește că atunci când riști, poți să și câștigi?

Într-adevăr, există și posibilitatea de a pierde. Posibilitatea de a eșua. Dar există și posibilitatea de a reuși. Posibilitatea de a câștiga. De a câștiga ceea ce vrei. Nimic nu a căzut nimănui din cer, vreodată. Sau poate că unele persoane au primit totul din văzduh, uneori. Dar tu, tu ce ai primit din văzduh? Dacă tu crezi că merită riscul,  de ce să nu ți-l asumi? Pentru că îți spune LUMEA că nu e bine? Prostii. Crezi că te poți descurca? Crezi că poți reuși în ceea ce ți-ai propus? Crezi că ai motivația necesară pentru a face ceea ce îți place și ceea ce vrei? Atunci fă-o. Nu mai sta pe gânduri. Nu mai lăsa pe nimeni să îți zică ce poți și ce nu poți să faci.

Mi s-a spus cândva că fiecare om are limite. Eu nu cred în limite. Cred în plafoane ! Și cred că toate plafoanele pot fi sparte. Prin toate poți să treci. Chiar dacă există riscul să devina o luptă surdă cu viața, asemănătoare cu povestea lui Iona. Dar poți să treci. Poți , dacă ai tăria și motivația necesară. Când vrei ceva,  inevitabil atragi acel ceva. Muncește, muncește, muncește și vei reuși. Nu te gândi că o faci pentru a le demonstra altora că ai putut. Fă-o pentru că vrei să îți demonstrezi ție că poți. Pentru că vrei să îți demonstrezi ție că limitele nu există. Că nici un plafon nu te poate ține pe loc. Că mereu vrei mai mult și mai mult. Fă-o și atunci te vei respecta pe tine. Nu contează ce vor crede ceilalți. Contează doar ce vei crede tu. Nu mai pierde timpul și treci la treabă. Ce zici?

Anunțuri