Încă de când ne naștem, natura noastră este cea care ne forțează, oarecum, să ne căutăm diferite modele în viață. Fie că sunt părinții ( în primii ani de viață) , rude, prieteni sau persoane pe care nu le cunoaștem, aici făcând referire la pseudo-celebrități, toți căutăm o persoană după care să ne ghidăm viața.

Și, în multe dintre cazuri, modelele alese sunt cele greșite. Dar asta se întâmplă din cauza faptului că atunci când faci ceva greșit, dar totodată amuzant, ești considerat “cool” sau la modă. Știm cu toții că mntea unui copil în primii ani de viață este ca un burete, așa că atunci când tu, ca părinte, vii la el și îi spui cu un glas duios și un zâmbet mare pe chip, de parca tocmai ai câștigat la loterie :”Mami, spune-I lui tati un dute-n …zda mătii” , copilul ce poate înțelege din asta? Te vede râzând, te vede bucuroasă că el a spus asta, deci consideră că e de bine. Și odată spus, nu o mai poți da la intors. Nu îi mai poți spune că nu e bine, că e “câh” , că e rău, că îi taie popa limba. NU!

Prea puține persoane din lume merită să poarte titulatura de “model demn de urmat” . Mult prea puține. Modelele din ziua de azi sunt oamenii care au bani,femei/ bărbați(în funcție de sexul copilului), mașini, vile etc. Ah, și să nu uităm de faimă și de aspectul fizic plăcut. Pentru majoritatea fetelor mici, modelele au devenit pițipoancele mediatizate de televiziuni, iar pentru băieți ,toți gelații care au cât de cât un mușchiuleț pe ei. Cele mai bune exemple sunt Justin Bieber, Neymar, Michel Tello, Sânzi și ana Buruiană, Monica Columbeanu,Bianca Drăgușanu și alții.

Voi ce modele aveți în viață? După cine încercați să vă modelați viața?

Anunțuri