Nu știu acum câți dintre voi se uită la “Românii au talent” și câți se uită la omoloagele lor din alte țări. Eu mă uit la ambele variante. Și, trebuie să vă spun că diferența este de la cer la pământ. Care sunt diferențele? Păi, avem așa :

1.Prezentatorii : În timp ce în România, Smiley și Pavel Bartoș sunt puși acolo mai mult pentru a stârni hohote de râs printre cei din sală și cei de acasă, în alte țări prezentatorii sunt puși acolo pentru a se ocupa de prezentarea concurenților, pentru tranziția dintre concurent și juriu ( care știe ce face , spre deosebire de al nostru ) .Dar, românului îi place distracția !

2.Juriul : Cum ziceam, în alte țări juriul știe ce face. De obicei, se aleg oameni cu o mare experiență în orice domeniu, nu oameni care sunt foarte buni doar în domeniul lor, indiferent că e vorba de muzică sau dans. Singurul jurat căruia îi văd rostul în Românii au Talent este Andi Moisescu, pentru că pe lângă faptul că este și un om cu bun simț, este și un om care știe câte puțin din toate. Pe când Andra și Mihai Petre sunt doua personalități impozante în muzică, respectiv dans. Și atât !

3.Concurenții : Aici, atingerea corzii sensibile este un lucru important. Dacă vii la “Românii au Talent” și spui că ești orfan, că lucrezi cu orfanii, că ești vai de capul tău și reușești să etalezi un mini-talent, locul tău în semifinale ( cel puțin) este garantat. Cel mai bun exemplu este Adrian Țuțu ! “Lasă, bă! De ce să câștige Valentin Dinu sau Narcis Iustin Ianău? Adrian Țuțu e mult mai necăjit decât aceștia doi ! “ .

4.Votanții : Cu riscul să jignesc persoanele care votează, voi aveți minte? Aș fi curios să stau de vorbă, față în față, cu o persoană care pune mâna pe telefon și trimite un SMS de 1,24 euro ca să îl voteze pe Gigel Frone. Acum, dacă stăm să ne gândim, el ilustrează într-un fel realitatea românească. “Suntem proști, și ne lăudăm cu asta!” . Să nu uităm totuși de “Top Model Winner” !

Îmi pare totuși bine că Razvan Alexe a mers mai departe. Sper să caștige el. Pare (spun “pare” pentru că nu îl cunosc și nu știu ce fel de om este) o persoană cu bun simț, reținut, educat. Și , pe lângă asta, are și un talent incredibil de a scrie versuri, chiar dacă le recită (oarecum).

Astea fiind spuse, astăzi se împlinesc fix 100 de ani de la scufundarea Titanicului și omenirea tot nu știe cu exactitate de ce s-a scufundat cel mai mare vapor de linie construit vreodată. Astăzi este și Sâmbăta Mare, iar diseară mergem la Înviere. Așa că, Sărbători Fericite și…atât !

Anunțuri