Aţi fost la nunţi în România până acum? Nunţile noastre sunt un exemplu de dezorganizare şi lipsă de leadership, exemplificatoare pentru toată viaţa noastră cotidiană

Să luăm următoarea situaţie: la finalul ceremoniei civile trebuie să se facă poze. Cineva trebuie să decidă locul, direcţia, cine se pozează cu maimuţa (adică mirii), în ce secvenţă, în ce aranjament. Invitaţii stau, se mişcă de colo colo ca într-o mişcare browniană şi asteaptă ca altcineva să facă primul pas. Mirii evident nu mai ştiu de ei, restul asteaptă.

Şi de fapt vezi o gloată de oameni îmbrăcaţi frumos, zâmbitori şi cu flori în mână, timizi, care stau ca o turmă, aşteptând ca cineva să o ia înainte.

Foarte rar vine cineva cu iniţiativa, care începe să organizeze lucrurile, să ajute mirii să aibă o nuntă memorabilă. De multe ori oamenii pleacă, fără să mai facă poze. Frustrări, comentarii, lipsă de amintiri pentru nuntaşi… De ce? Pentru că nu s-a găsit cineva care să preia iniţiativa.

Un microlider este şi cel care trece o bătrânică strada. Un microlider este şi cel care ia taurul de coarne în orice problemă pe care o are în viaţă. Un microlider este cel care începe să cânte “Mulţi ani trăiască” când e ziua cuiva şi îi face pe ceilalţi să îi urmeze exemplul. Un microlider este cel care dă zăpada din faţa blocului şi îi inspiră şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Sau este proactiv la munca şi face “the extra step”.

Este atât de uşor! Şi sunt atât de multe beneficii pentru tine să fii lider…

Dar ştii care este cel mai mare duşman? O propoziţie infamă care ne-a fost sădită între neuroni din fragedă pruncie: “Dar oare ce vor zice ceilalţi?

Dar să vă întreb ceva! Ce se poate spune despre o persoană care îi pasă ce cred nişte oi despre el?

Răspuns: (: ˙ɹoןıo ɐɯɹnʇ uı ʇɔǝɟɹǝd ɐʇɐɹƃǝʇuı ǝıɐo o ǝıɟ ɐs ɐǝɹʌ ɐɔ

 

Anunțuri