Pe premisa “Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul ! “ , tind să cred că în curând vom intra în cartea recordurilor pentru cea mai mare dovadă de prostie. Nu de alta, dar la noi în ţară s-a cam răsturnat carul cu proşti. Mai era şi vorba aia: “ Mare ţi-e grădina, Doamne şi porţile sunt deschise,dar mulţi proşti sar gardul ! “. Dar, să trecem la subiect. Astăzi am văzut următoarele :

1.De la toamnă, toţi absolvenţii de liceu vor da admitere la facultate. Chestia asta e o idée bună. Dar mi se pare un pic prea din scurt. Cei care dau bacul acum nu cred că aveau nevoie de un stres în plus dar, probabil, ministerul educaţiei a considerat că poate fi o stimulare constructivă. Poate mai pun şi ei mâna pe o carte şi mai lasă facebook-ul.

2. Facem sport, dom’le. Băieţii aleargă toată ziua jucând FIFA , îşi pregătesc din timp carierele de agent FBI jucând counter-strike, iar fetele se pregătesc  de mici pentru viaţa de mamă. La urma urmei, de asta s-a inventat SIMS, nu?

3.Un arab a investit în transformarea excrementelor de păsări de curte în combustibil pentru generatoare de curent.Conform calculelor specialiştilor, cantitatea de combustibil obţinută lunar prin metoda sa ar putea alimenta un sfert din reţeaua electrică a oraşului Vaslui. Românii dorm. “Lasă, bă, că se ocupă arabul . Hai mai toarnă un pahar de vin! “.

4.S-a inventat un nou cuvânt în limba română. Imortal. Asta se întâmplă când te uiţi la prea multe filme. La urma urmei, succesurile în viaţă nu te pot face imortal. Sau pot?

5.Ce spune o bătrână când îi sună telefonul? “Nu e telefonul, e vibratorul. Înseamnă că mă doreşte!” . Totul doar la “Bătrâni şi neliniştiţi”. Oare vor ajunge din urmă longevivul omolog de pe PROTV? Copii, uitaţi-vă la televizor, aveţi multe de învăţat!

6.Profesorii îşi mai pălmuiesc elevii. Ce noutate! Care dintre noi nu a luat măcar o palmă la ceafă sau o riglă peste palmă? Însă, “pe vremea mea, taică” , nu mă duceam la Protecţia Copilului că m-a lovit proful/profa. Dacă le ziceam părinţilor, probabil mi-ar fi zis : “ Ce ai făcut de te-a lovit? Sigur a fost pe merit!” . Că aşa erau vremurile. Şi laudele şi palmele erau pe merit.

7.Un olandez care şi-a făcut acum ceva timp o operaţie la picior nu se mai poate opri din râs. El spune că este cel mai simpatic om din lume. Oare nu se poate face aşa o operaţie şi în România? Omul respectiv plânge doar când aude imnul naţional. La noi nu ar fi problemă. 80% dintre români nu ştiu nici măcar primele doua strofe şi trăiesc cu impresia că a fost scris de Eminescu nu de Mureşanu Andrei.

Şi ar mai fi. Dar sunt prea multe. Aşadar, vă întreb : Cât de mare e un ou mic?

Anunțuri