Neîncrederea în propriile forţe/abilităţi este ceva al naibii de dureros. Şi este păcat, pentru că încrederea sau neîncrederea este efectiv o problemă de optică personală.

Fascinant cum un singur întrerupător din bibilica personală poate să facă diferenţa între o viaţă superbă şi împlinită şi o viaţă tristă şi deprimată. Un singur întrerupător, la care doar TU ai acces.

 

EU CE ŞTIU Să FAC?
EU LA CE SUNT BUN?
CE O SĂ FAC ÎN VIAŢĂ?
NU O SA MĂ DESCURC !
NU POT
NU ŞTIU
NU SUNT ÎN STARE
NU MĂ DUCE CAPUL (asta auzim mai rar )
Traiesc într-o ţară coruptă, unde nu am şanse…
Nu o să primesc postul
Nu o să iau examenul.

… Nu nu nu…. Ar trebui să fie Da da da…

Vreau să îţi zic câteva lucruri, care sper să îţi dea mai multă încredere în tine. La mine şi la mulţi alţii funcţionează

1. Uită-te la modele. Îţi GARANTEZ că există oameni mai slabi, mai bolnavi, mai proşti, mai săraci decât TINE care au reuşit acolo unde tu crezi că nu poţi. DACĂ EI AU REUŞIT, TU DE CE NU AI FACE-O? Ce, eşti mai dezavantajat ca ei? Ştiu, primul gând când vedem pe cineva care a reuşit este să identificăm motivul pentru care el a reuşit şi tu nu, ca să îţi linişteşti conştiinţa.
“Aaaa. A reuşit pentru că a avut familie bună… Sau pentru că a avut bani… Sau pentru că a făcut ceva ilegal, imoral sau care îngraşă… Sau pentru că a avut stea în frunte sau sâni mai mari… Sau pentru că a avut noroc. Dacă nici una din argumentaţiile clasice nu merge, atunci automat respectivul om de succes este clasificat ca o excepţie care confirmă regula. Şi nu îţi mai baţi capul. Dar fii logic. Ai să vezi că sunt nenumărate exemple în jurul tău de unde să înveţi!

2. Foloseşte tehnica paşilor mici. Obţine mici succese. Sărbătoreşte-le. Mergi mai departe. Vei începe să ai încredere în tine când vezi că merge, chiar la scară mică.

3. Spală-te pe creier că eşti bun. Dacă vei crede cu obstinaţie că se poate, că poţi să faci ceea ce îţi doreşti, se cheamă că aplici tehnica gândirii pozitive. Şi atunci o să poţi.

Ma uit la românii de la “Românii au talent” sau alte show-uri similare. Sunt mulţi dintre ei care CRED cu tărie că sunt buni, deşi starnesc hohote de râs iniţial. Bravo lor! Trebuie să crezi în şansa ta şi să te baţi până la capăt.

O parte din ei, având o ATITUDINE de învingător, îi conving pe juraţi că pot să meargă mai departe. Pe când sunt mult mai mulţi oameni care au cu ce, dar nu cred în ei înşişi şi abandonează. Şi asta e o dramă. Un om cu o atitudine pozitivă, care VREA mai mult şi merge pentru visul personal până în pânzele albe va ajunge mult mai departe decât altul, mai bun ca el dar care nu crede în şansa lui.

Sunt multe modalităţi prin care îţi poţi creşte încrederea în tine. Vezi care merge pentru tine. Şi persistă! Ai încredere in tine că o să ajungi să ai încredere în tine.

Sursa : StartEvo.com