Care te dezvoltă mai mult ?

Încă de la vârste fragede, când abia facem primii paşi în lume şi nu ştim încă să vorbim coerent, suntem daţi la şcoală. De ce? Pentru a primi educaţie, se pare. Ceea ce multă lume uită este că şcoala nu prea te mai educă în ziua de azi. Exceptând clasicul abecedar, şcoala ne ajută mai mult să scoatem la iveală fiţoşii din noi. Şi, să nu uităm de aroganţă. Deşi, aici mai e şi vina părinţilor, care vor ca odrasla lor să fie cea mai frumoasă, cea mai deşteaptă, cea mai cea.

Revenind la ideea articolului, cineva mi-a zis acum ceva timp că are de făcut un eseu în care să ilustreze faptul că şcoala ne dezvoltă personalitatea mai mult decât o face familia. Asta, deşi e dovedit ştiinţific că familia are cel mai mare rol în dezvoltarea noastră. Făcând parte dintr-o familie mare, văd cum ai mei verişori , mici ca ani, se duc zi de zi la şcoli care mai de care , dar nu învaţp ceva determinant pentru personalitatea lor. învaţă doar că , colegul din prima bancă are tableta Apple , colega din banca a treia de la perete are haine Versace, în timp ce el se îmbracă din Depozit sau de la Outlet şi are un telefon Samsung , care nu e un smartphone. învaţă că părinţii colegei din banca a doua de la fereastră au BMW, în timp ce părinţii lor au Dacia. Şi eu vă întreb acum pe voi : credeţi că aceste lucruri contribuie pozitiv la modelarea personalităţii lor?

Copiii din ziua de azi nu mai sunt ca cei din generaţia noastră. Când zic generaţia noastră, mă refer la cei născuţi în perioada 1990-1995. Vor din ce in ce mai multe , de la vârste din ce in ce mai mici, şi sunt în stare să se aşeze în fund în mijlocul magazinului si să urle până când primesc ce îşi doresc. Şi părinţii cedează imediat, că doar copilul lor trebuie să fie cel mai cel . Cel mai tare din parcare. Ca în bancul cu studentul arab şi tramvaiul ( “Tată, mă simt prost că ai mei colegi vin cu tramvaiul la şcoală şi eu vin cu Lamborghini. – Ia de aici 200 000 de euro şi cumpără-ti şi tu tramvai, fiule ! “) De asta, când ajung la 15-16 ani , aceşti copii arată de parcă au bătut 5 cartiere , dintre care 2 erau părăsite şi 3 evacuate.

Mai sunt multe de spus. Dar, cred că ideea de bază e că , în anul 2012, în secolul vitezei, personalitatea copiilor este înfluenţată pozitiv doar din câteva părţi. Mai multe influenţe negative există, influenţe pe care ei le văd peste tot. Voi ce credeţi ?

Anunțuri