Nu știu câți dintre voi ați văzut vreodată filmul ” V for Vendetta „! Dar,ideea filmului arată un pic soluția salvatoare din România revoluționară a anului 2012. Pentru că mă uit zi de zi de la televizor (știu că e pierdere de timp, dar…am timp de pierdut) și văd cum oameni simpli, care nu au un loc de muncă, dar care au familii de întreținut, vin să își spună oful. Ies în stradă, în frig, scandează împotriva unor oameni fără creier. Și mai marele statului iese nonșalant la conferința de presă, spunând că situația în țară nu e chiar atât de gravă. Să mori tu !?

„Oamenii nu trebuie să se teamă de guvernele lor. Guvernele trebuie să se teamă de oameni! „. Mare vorbă. Chiar dacă face parte dintr-un film, e o vorbă care insuflă curaj în inima oricărui revoluționar. Chit că e nenea ăla care protestează singur, deși alți „curajoși” îi strigă să plece acasă, sau că e vorba de cei N mii din capitală. Stau și mă întreb cum de cei de la putere pot fi atât de relaxați. Cum de pot ieși în față spunând că țara merge ok, că nu mai trebuie nimic schimbat și că reformele lor vor aduce numai lucruri bune. Numai lapte, numai miere, să curga ” fără număr „.

Știu că ăsta e al…treilea… articol despre politică. Dar,nu pot fi impasibil. Și mă îndoiesc că voi puteți. La urma urmei, cu toții suntem tineri într-o țară care nu ne oferă nimic. Facem facultăți 3-4-5 ani și ieșim ingineri/economiști/medici/arhitecți doar pe diplomă. Că, în realitate, rămânem tot cu acele cunoștințe din liceu. Iar, dacă la facultate vor mai intra și cei care nu au bacul luat,vom avea și mai mulți oameni (ne)pricepuți în țărișoara asta.

Oare nu există o linie de tren care să ducă sub Parlament? Nu de alta, dar să respectăm ideea filmului!

Reclame