V-ați pregătit, colegii mei studenți? V-ați pregătit cărticelele cu rugăciuni, iconițele, cruciulițele? Începe cea mai urâtă perioadă din anul universitar. Noroc că e doar de două ori. Ghinion că, aproape de fiecare dată și aproape pentru toată lumea, se întâmplă  “ cel mai tragic lucru din viața unui student ”:  RESTANȚELE! Chiar văzusem o poză pe Google (Gagăl, Gugăl…) care îl invață pe privitor să despartă cuvântul “ sesiune ” în silabe. Varianta corectă este: RE-STAN-ȚE! Și, când te mai gândești că mai ai și acel obiect la care este imposibil să treci, nu ai cum să nu ajungi la vorba lui Costel (DEKO Café) : “ restanță peste restanță, peste an și an, până când zici că nu mai termini facultatea.”.

Deși, momentan e pre-sesiune, putem asemăna această perioadă cu liniștea dinaintea furtunii. Știm bine că în pre-sesiune, profii te trec. Chiar dacă e cu 5, dar te trec.Ca să intri în examen, iar acolo să te ia peste picior  dacă nu te pricepi (sau, cum îmi place mie să zic, să te joace în picioare). Însă, mai sunt doar 2 zile până la metaforica “furtună”. Și sunt sigur că majoritatea studenților intră în această perioadă cum ar intra un soldat dezbrăcat, fără arme, singur  pe câmpul de luptă. Contra unei armate de inamici. Metaforic vorbind, bineînțeles.

Asta e perioada în care toți studenții încearcă să își aducă aminte unde și-au aruncat foile pe care l-au desenat pe “ Mickey Mouse ” la facultate, că poate-poate o mai fi și vreo formulă ajutătoare pe acolo. Perioada în care toți colegii se sună între ei și cu alte ganduri în afară de “ în ce club ieșim diseară ? ”. Perioada în care toți profesorii vor avea sala aproape plină pentru 2 ore (asta da minune).

Tendința celor mai mulți dintre noi este să lase totul pe ultima sută de metri.  Prin urmare, în ziua/zilele premergatoare unui examen, foarte mulți ne închidem în cameră, ne cocoțăm în vârful patului cu maldărul de cursuri în brațe și tocim în disperare (chiar crede cineva că toată materia unui semestru se învață în 2 zile?). Partea proastă în toată povestea asta e, pe lângă oboseala care ne răzbește, sentimentul de solitudine. Ce-i drept, unora le place să stea singuri mai multă vreme, însă celorlalți s-ar putea să le piară cheful după un timp relativ scurt. Drept urmare, nu așteptați să faceți rădăcini(sau purici 🙂 ) și ieșiți din casă! Poate nu vă lasă conștiința să pierdeți mult timp cu această activitate, însă o mică plimbare (mai ales dacă afara e o zi superbă) vă va revigora și vă va readuce buna dispoziție – cel putin până veți da din nou peste cursurile rămase acasă…

Subscrieți la asta?

Anunțuri