„Dimineața, când mă scol, ceasu’-mi vine să-l omor!”. Un proverb românesc spunea că ” Cine se scoală de dimineață, ajunge departe! „.  Însă, un alt proverb românesc îl contrazice pe cel din urmă: ” Cine se scoală de dimineață, doarme mai puțin „. Eu tind să fiu de partea celui care l-a născocit pe al doilea. Diminețile sunt cea mai proastă invenție a omului. Sau a divinității. Și sunt convins că e așa încă din vremea omului preistoric.  Când începea să cânte pupăza, se trezea omul de neandarthal cu o falca în cer și una în pământ, cu mâna pe ciomag și cu gânduri necurate în ceea ce o privește pe pupăză. ”  Uga,uga,uga,bum! ”

Subscriu la părerea altora care spune (Părerea spune. Nu vreau să fiu acuzat de lipsa cunoștințelor în exprimare) că atunci când sună ceasul, în creierul nostru se dă o lupta pe bază de argumente (mult mai urâtă decât aia pe pumni și picioare) pro și contra trezirii. Pentru a te convinge că trebuie să te trezești, piticul alb de pe creierul tău îți spune că daca vei dormi în continuare vei pierde autobuzul, vei întârzia la servici, șeful te va concedia, nu vei mai avea bani să îți plătești chiria, prietena o să te părăseasca, câinele o să îți moară de foame etc. Deci,trebuie să te trezești. Dar,în momentul ăla, exact când vrei să te dai jos din pat, apare piticul negru de pe creieraș (este ora X,omul negru a venit). Și el îți dă singurul și, totodată, cel mai simplu motiv contra trezirii : ” Îmi bag picioarele „.

Plus că, dacă stăm bine să ne gândim, trezirea nu mai depinde în totalitate de alarma de la ceas sau de pupăza din tei. Depinde de noi. De ce? Păi avem la dispoziție butonul de snooze, cel mai prietenos de pe ceas, care îți amână alarma cu 10-20-30-60 minute. Și,de obicei, ne trezim cu un minut-două înaintea alarmei, așteptăm să înceapă, moment în care apăsăm butonul ăla prietenos: ” tit-tit! TACI! Mai am 10-20-30-60 minute „.

Am observat că, pentru majoritatea oamenilor, diminețile de luni sunt cele mai grele. Pe de o parte, e normal. După un weekend în care ai băut, te-ai distrat, ai dormit până la 2-3 după-amiaza, e foarte greu să te trezești la ora 7 dimineața. Tocmai de aceea forțele divine ar trebui să intervină și să spună că dimineața începe de la ora 11. Aia să fie „prima oră a dimineții”. Și,uite așa,religia ar aduna și mai mulți adepți. Subscrie cineva la asta?

 

Anunțuri