Iata o experienta mai putin obisnuita a unei familii participante la acest recensamant.Cititi,radeti,dar ganditi-va ca oricand puteti fi voi in locul lor.

Experienta mea si a familiei mele de duminica seara cand am fost vizitati de o doamna recenzor cat se poate de aparte: Ne-a prezentat legitimatia si cand am primit-o in casa, a intrat tipand la noi ca suntem fara obraz ca nu i-am raspuns joi si vineri cand a fost dansa in bloc. Tata a incercat sa-i explice frumos ca nu a fost nimeni acasa, toti fiind ocupati cu serviciul sau cu studiile. Insa doamna asta pur si simplu nu a vrut sa treaca la treaba pana nu a vorbit timp de 20 de minute despre viata dansei si despre cate operatii a avut dansa.

Cand intr-un final a trecut la recensamant, nu s-a lasat pana nu ne-a citit legislatia pe care a invatat-o dansa, nu s-a lasat pana nu a citit de doua ori variantele de raspuns desi primise unul, iar mai apoi facea pauze in care ne vorbea despre copiii ei si despre cat de desteapta e nepoata ei si alte lucruri total nepotrivite. Tata a incercat sa-i explice ca e duminica seara (trebuie sa mentionez ca era ora 7), e tarziu, maine e zi de lucru, si i-a spus „Sunt sigur ca si dumneavoastra doriti sa terminati cat mai repede”. Dansa a sarit ca arsa: „Aaa, ce? Vreti sa ma dati afara mai repede, nu? Eee, nu scapati asa usor, mai stau pe capul dumneavoastra! E comod aici, ceilalti vecini au o mare mizerie si multe porcarii prin casa”.

Drin urmare a trebuit sa o lasam sa-si faca jocul. Dupa o ora in care abia a completat 2 fise, cea a capului gospodariei si cea a locuintei, a trecut la fisa tatei. Eu am intrebat de la inceput de ce nu putem sa completam si noi, la indicatiile dansei, ca sa terminam mai repede. Nu s-a lasat convinsa pana cand a constatat ca s-a plictisit si a inceput sa-si citeasca mesajele de pe telefon dupa ce m-a pus pe mine sa i le gasesc… Cand in sfarsit ne-am apucat eu si mama de fise, am constatat cate greseli facuse la diverse rubrici si n-a vrut sa inteleaga deloc decat dupa ce i-am citit de 10 ori acelasi lucru si i-am dat nu stiu cate exemple. Si nici atunci nu ma credea pe deplin.

Trebuie sa mentionez urmatoarele lucruri: avea legitimatie, insa toate fisele erau carate intr-o plasa murdara si infasurate in ziare; puteam citi orice fisa a oricui fara nicio problema, ba chiar mai si barfea de diversi vecini – ba ca nu stiu care e bolnav, ba ca nu stiu care e betiv, ba ca au mizerie in casa etc.

Mama s-a oferit sa-i dea niste chilotei din plastic sa pune fisele completate si pe cele necompletate. Dansa nu a vrut, dar a luat toti cei 7 chilotei din plastic si i-a bagat in plasa dansei si i-a cerut mamei si un pix (avea un pumn de pixuri in haina, buzunare si in plasa).

Cand in sfarsit a dat sa plece, i-a sunat iar telefonul, a inceput sa vorbeasca, i-a cerut mamei doua pahare de apa si ceva dulce sa manance. A baut paharele de apa, iar mama i-a oferit o eugenie, care nu a fost de-ajuns pentru ca ne-a replicat foarte frumos „A, nu, ca nu-mi plac astea, altceva mai bun n-ai?”. Fiind o familie cat se poate de buna si respectoasa, n-am putut sa o dam afara in suturi cum merita. I-a adus trei bomboane in poleiala, dintre care una a bagat-o in gura cu totul si a zis ca ea o mananca asa, pentru ca mai apoi sa vrea sa scuipe in chiuveta. Apoi s-a uitat prin bucatarie si a vazut doua pachete de paine feliata, s-a infipt in ele si a zis „A, paine? Credeam ca e cozonac -voiam cateva felii”.

Ce pot sa spun decat ca ne-a lasat muti – o duhoare in casa, pentru ca mirosea a urina si a tigari si o frica ca acum va trebui sa dam din nou ochii cu ea pentru a completa CNP-ul… Sper sa cititi tot ce v-am spus…suna ca o piesa de teatru, insa este purul adevar. Uitati pe cine primim in casa!

Daca va starneste intr-adevar interesul, as vrea totusi sa nu-mi fie mentionat numele. La cat de nebuna e femeia aia, mi-e frica de dansa sau de rudele dansei.

Propunerea mea:daca patiti asa ceva,aveti una din doua variante:ori dati recenzorul respectiv afara in suturi,ori sunati la 112.In oricare caz,bataia recenzorului e aproape sigura:).

Anunțuri